Autor: Merlin Mägi • 8. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti riikide suurimad tahvelarvutite kasutajad on eestlased

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt on Eestis tarbijatele müüdud kokku ligi 200 000 tahvelarvutit, mis on inimese kohta poole rohkem kui Leedus ja kolmandiku võrra enam kui Lätis.

Tele2 Eesti tootesortimendi juhi Risto Taliaru sõnul ostavad eestlased iga kuu keskmiselt kuus tuhat uut seadet “Eestis on GfK müügistatistika põhjal arvutuslikult tahvelarvuti 15 protsendil inimestest. Rikastes naaberriikides Soomes ja Rootsis on see number pea poole suurem, seega on meil veel tublisti arenguruumi,” ütles Taliaru.

Tele2 müügistatistika kohaselt on varasemad suured ja tuntud turuliidrid oma positsioonilt taandumas. “Turgu võtavad kiirelt uued soodsad ja korralikud mudelid väiksematelt tootjatelt nagu Prestigio ja Asus,” ütles Taliaru ja lisas, et eestlased eelistavad selgelt suuri, kümnetollise ekraaniga tahvelarvuteid.

GfK andmetel töötasid 2014. aasta juulis müüdud tahvelarvutitest 86 protsenti Android-operatsioonisüsteemiga. 37 protsendil juulis müüdud seadmetest oli 4G interneti võimekus ning 22 protsendil 3G tugi. Keskmine tahvelarvuti kättesaamishind oli Eestis juulis 280 eurot.

GfK statistika kohaselt müüdi Eestis 2014. aasta esimese seitsme kuuga 33 500 uut tahvelarvutit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755