Autor: Kadri Põlendik • 9. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sten Tamkivi idufirma sai 2,5 miljonit dollarit

Mais oma uue idufirmaga Teleport avalikuks tulnud Sten Tamkivi teatas eile ettevõtte kodulehel, et Teleport on saanud 2,5 miljoni dollari (1,9 miljonit eurot) suuruse investeeringu.

Teleport tarkvara aitab töötajatel leida rahaliselt meelepäraseima elukoha maailmas. Idufirma esimest rahastamise ringi vedas riskikapitalifirma Andreessen Horowitz, kus Tamkivi oli tänavu maini resideeruv ettevõtja. Lisaks investeerisid Teleporti San Francisco ingelinvestorite firma SV Angel, idufirmade kiirendi Seedcamp, kus Tamkivi on nõukogu liige, ja hulk ingelinvestoreid. Viimaste seas olid näiteks üks Skype’i endisi asutajaid Jaan Tallinn, Fortumo asutaja Rain Rannu ja ettevõtja Indrek Kasela. Välismaistest investoritest panustasid Teleporti Scott ja Cyan Banister, kes on muuhulgas nõukogu liikmed PayPalis, ning Arjun Banker, kes on olnud Facebooki ja Microsofti palgal.

Teleporti tarkvara aitab inimestel, kes saavad töötada asukohast sõltumata, valida sobivat elukohta. Arvesse võetakse erinevaid näitajaid nagu majutus, toit, transport, haridus, tervishoid jne. Eesmärk on vähendada kulusid, et sissetulekust jääks alles rohkem vaba raha. Ise nimetavad nad end digitaalnomaadide otsimootoriks.

Kui Tamkivi tuli idufirmaga avalikuks, kirjutas ta Teleporti blogis, et töökohad ei võrdu enam asukohaga. „Igal aastal saavad miljonid inimesed elada ükskõik kus ja töötada eemalt. See sai alguse tehnoloogiaprofessionaalide ringkonnast, kuid lainetus jätkub – juba viiendik maailma töötavatest inimestest töötab väljaspool kontorit,“ märkis Tamkivi, kes on ka Teleporti tegevjuht.

Lisaks investeeringule teatas Tamkivi eile, et koos klientidega hakatakse läbi viima esimest suuremahulist testimist.

Teleportis töötab praegu kuus inimest, kaks Palo Altost USAst, kolm Eestist ja üks Saksamaalt. Ettevõte on laiendanud tegevust nelja riiki kahel kontinendil. Peamine arendusmeeskond tegutseb Tallinnas, teine kontor asub Silicon Valleys.

Teleporti asutajad on Sten Tamkivi, Skype Eesti endine juht, Balaji Srinivasan, kes on üks partnereid Andreessen Horowitzis ja Silver Keskküla, kellel on ka Skype’is, Microsoftis ja Nokias töötamise taust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755