Autor: Merlin Mägi • 16. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stratasys ostis Eesti start-up’i GrabCAD

Täna allkirjastasid Eesti start-up GrabCAD ning maailma juhtiv 3D printerite ja printimislahenduste tootja Stratasys (NASDAQ: SSYS) ostu-müügi lepingu. GrabCAD’i kaaslooja ning tegevjuht Hardi Meybaum jätkab ettevõtte juhtimist grupi siseselt. 

“GrabCAD loodi ideega tuua kokku kogu maailma insenerid ja aidata neil teha koostööd, et tuua turule kiiremini veelgi paremaid tooteid,” sõnas GrabCAD’i tegevjuht Hardi Meybaum. “Ühendades jõud Stratasysega, turuliidriga 3D printimises on meil võimalik laiendada disainivaldkonnas ühe maailma põnevaima ning innovaatilisema tehnoloogia haaret. Stratasys on kasvava kliendibaasi ning rahvusvahelise haardega ettevõte, mis suudab klientidele üle kogu maailma pakkuda uusi ja huvitavaid lahendusi,” lisas Meybaum.

Tehinguga loodab Stratasys pakkuda oma klientidele täiustatud koostöölahendusi ja tööriistu ennekõike 3D CAD’i kontekstis. GrabCAD Workbench tööriista lisandumine Stratasyse pakutavate teenuste hulka annab võimaluse edendada kommunikatsiooni ning 3D printimisprotsessi kasutuslihtsust, ühtlasi arendada lahendusi ja kasvatada kasutajate kogukondi. 

“Stratasys saab GrabCAD’i lisandumisega juurde juhtiva pilvepõhise koostööplatvormi inseneridele, mis võimaldab hallata, jagada ja kuvada CAD faile,” sõnas Stratasyse tegevjuht David Reis. “Me usume, et suurendades 3D CAD failide kättesaadavust ja koostööd, suudame me kiirendada 3D printimislahenduste ja Stratasyse teiste toodete kasutuselevõttu. Koos GrabCAD’iga suudame kiirendada innovatsiooni ning pakkuda suurenevale 3D printimislahenduste kliendibaasile lisandväärtust.  Me oleme põnevil ning meil on hea meel tervitada GrabCAD'i kogukonda Stratasyse perekonnas,” lisas Reis.

Ostu-müügi tehing viiakse lõpule eeldatavasti septembri lõpus, mille järgselt liigub GrabCAD’i tegevus Stratasys Global Products and Technology Group’i alla. 

2010. aastal loodud GrabCAD on teerajaja inseneridele suunatud CAD’i tarkvara arendamises ning teinud inseneridele üle kogu maailma kättesaadavaks pilves baseeruvad 3D CAD’i koostöölahendused ning tööriistad. GrabCAD’il on rohkem kui 1.5 miljonit kasutajat, kel on ligipääs avalikule CAD failide kogule ning võimalus olla ühenduses inseneridega üle kogu maailma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755