Autor: Merlin Mägi • 18. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandisse soovitakse rajada IKT kõrgkool

Viljandis sel nädalal toimuval konverentsil arutatakse ideed rajada linna inglisekeelse õppega IKT kõrgkool, kus võiks kümne aasta pärast õppida tuhat üliõpilast üle kogu maailma.

 „Euroopa Liidus on prognoosi kohaselt juba 2015. aastal puudu üle poole miljoni IKT spetsialisti,“ räägib pakiautomaate tootva ettevõtte Cleveron juht ja kõrgkooli rajamise idee autor Arno Kütt. „Kui vaadata arenguid kogu maailmas, siis on näha, et IKT valdkond muutub järjest olulisemaks. IKT sektoris tekib uusi töökohti nii Eestis kui kogu Euroopas“, lisab Kütt.

IKT kõrgkooli rajamise idee pakkus Kütt välja möödunud aastal ajalehe Sakala ja Euroopa Parlamendi korraldatud arvamusliidrite lõunal. Hiljem on mõtte tugevate ja nõrkade külgede üle arutletud korduvalt ning nüüd on aeg võtta ette konkreetsed sammud idee elluviimise suunas.

Ettevõtlike Noorte Koja (JCI) aastakonverentsil „Targalt tulevikku“ räägib Arno Kütt oma visiooni lahti ning arutatakse lähemalt IKT kõrgkooli rajamise võimalusi koos teiste Viljandi kõrgkoolide esindajate ja arvamusliidritega haridusmaastikul. Küti nägemuses võiks rajatavas IKT kõrgkoolis aastaks 2025 õppida päevases õppes tuhat üliõpilast. Õppetöö toimuks inglise keeles ning kuni 50% tudengitest tuleks välisriikidest.

Just Viljandisse IKT kõrgkooli rajamise eesmärk on loomulikult ka Viljandi elu edendamine. „Kui tudengid üle ilma Viljandisse päevasesse õppesse kokku tuleksid, oleks väga tõenäoline, et nii mõnigi neist paneb siin aluse oma ettevõttele,“ selgitab JCI Viljandimaa koja president Martin Raud. „Ja kui talle siinne elukeskkond meeldib, pole võimatu, et ta jääbki viljandlaseks“.

Idee liigset ambitsioonikust Martin Raud ei pelga. „Oleme siiski seda meelt, et kui suurelt mõelda, on võimalik ka esmapilgul hullumeelsena tunduvate algatustega sihile jõuda. Initsiatiivgrupp on mitmeid kordi kohtunud ja esitanud IKT hariduse edendamise ettepanekud juba ka Viljandi arengukavasse lisamiseks. Konverentsil tahame leida üheskoos vastuse, kuidas selle eesmärgi nimel edasi tegutseda,“ selgitab Raud.

Igal sügisel korraldab JCI eriteemalise aastakonverentsi, mis toob kokku noored juhid, liidrid, ettevõtjad ja valdkonnaeksperdid nii Eestist kui ka lähiriikidest. Viljandis toimub JCI aastakonverents esimest korda. Konverentsile on oodata ligi 300 osalejat üle Eesti ja kaugemaltki. Loe konverentsi kohta lähemalt siit.

Ettevõtlike Noorte Koda ehk JCI on rahvusvaheline võrgustik kuni 40aastastele aktiivsetele inimestele. JCI pakub oma liikmetele arengukeskkonda juhtimisoskuste, sotsiaalse vastutustunde, ettevõtlikkuse ja rahvusvahelise koostöö arendamiseks, et innustada noori inimesi looma positiivset muutust ühiskonda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755