18. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi ettevõtjad asuvad IT-õpet arendama

Ettevõtetest, haridusastusustest ning vaba- ja avaliku sektori esindajatest koosnev konsortsium allkirjastab 20. mail heade kavatsuste kokkuleppe, mille eesmärk on kujundada rahvusvaheline IKT-alane arendus- ja õppekeskus VICTA (Viljandi ICT Academy).

Sõlmitava kokkuleppe tulemusena alustavad juba septembris esimesed 30 õppurit VICTA õppekaval hariduse omandamist. Õppekava on koostatud ettevõtjate ja koolide koostöös ning õppetööd juhendavad oma valdkonna tippspetsialistid ja praktikud. Idee algataja, OÜ Cleveron juht Arno Kütt peab oluliseks ühendada Viljandis ettevõtjate infotehnoloogia põhiste vajaduste rahuldamine ning koolides pakutav IKT õpe. Tema sõnul soodustab lepe ettevõtete tootmisprotsessiga seotud IKT lahenduste leidmisele suunatud õpet, mis on korraldatud erinevate haridusasutuste koostöös.

Viljandi ettevõtjad on huvitatud IKT-alase õppe arendamisest, et aidata kaasa piirkonna konkurentsivõime kasvule ja vastava kompetentsi tõstmisele. Idee on kõlapinda kogunud kahe aasta vältel ning seda on toetamas üle tosina ettevõtte, suuremad piirkonnas tegutsevad haridusasutused, vabasektori esindajad ning Viljandi linnavalitsus, Viljandi vallavalitsus ja Viljandi maavalitsus.

VICTA algatusgruppi kuuluvad OÜ Cleveroni, MTÜ JCI Viljandimaa, Viljandi Gümnaasiumi, Viljandi Kutseõppe Keskuse, SA Viljandi Hariduse Arengufondi, SA Viljandimaa Arenduskeskuse ja OÜ IITEE esindajad. Heade kavatsuste kokkuleppe sõlmimisega tekib konsortsium organisatsioonidest, kes korraldavad VICTA õppekava rakendamist. Kuni IKT arendus- ja õppekeskuse loomiseni koordineerib konsortsiumi tegevust SA Viljandi Hariduse Arengufond.

Heade kavatsuste kokkuleppe digiallkirjastamine toimub kolmapäeval, 20.mail kell 11 Viljandi järve Viiratsi vaatekohas, tulevase hariduslinnaku asupaigas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755