Autor: Merlin Mägi • 22. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Augustis sündis uus mobiilimüügi rekord

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt ostsid eestlased augustis 39 100 uut mobiiltelefoni, mis on kümme protsenti enam kui kuu varem.

Tele2 Eesti tootesortimendi juhi Risto Taliaru sõnul mõjutas augusti müüki kõige rohkem kooli algus ning osteti pigem odavama otsa nutitelefone. “Soodsamate telefonide valik on väga lai ja läheb veel kirjumaks, sest varem või hiljem murravad Eesti turule maailmas praegu ilma tegevad uued Aasia päritolu mudelid,” ütles Taliaru.

“Nutitelefonide tehnoloogia on jõudnud küpsesse ja töökindlasse faasi. Kõik tootjad otsivad praegu uut vau-faktorit. Proovitakse erikujuliste ekraanide ja kantavate seadmetega, kuid uut suurt uuendust pole suudetud arendada,” lisas Taliaru.

GfK poolt läbiviidud Eesti jaeturu-uuringu kohaselt oli 2014. aasta augustis müüdud mobiiltelefonidest 11 100 tava- ja 28 000 nutitelefonid. 2014. aasta augustis müüdi Eestis mobiiltelefone 7 miljoni euro eest. Kokku on Eestlased kaheksa kuuga ostnud 248 000 uut telefoni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052