Autor: Juhan Lang • 26. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kliendid hädas Apple’i uue operatsioonisüsteemiga

Kuigi Apple’i tegevjuht Tim Cook ei olnud loetud päevad tagasi uusi tooteid turule tuues kiitusega kitsi, seisab õunafirma nüüd silmitsi tarkvaraprobleemidega.

Apple’i kõneisik rääkis uudistekanalile NBCNews, et neile on laekunud ridamisi kaebusi mobiilse operatsioonisüsteemi iOS 8.0.1 värskenduse kohta. Nimelt ei saavat kliendid helistada ega kasutada mitmeid rakendusi, sh internetti ega TouchID sõrmejälje sensorit.

„Uurime neid teateid aktiivselt ja anname teavet nii kiiresti, kui saame. Vahepeal oleme uuenduse tagasi võtnud,“ teatas Apple.

Sotsiaalmeedias on palju kisa ka Apple'i viimase operatsioonisüsteemi iOS 8 ümber, mis toodi turule 17. septembril, kaks päeva enne iPhone 6 ja iPhone 6 Plus väljastamist. Uudistekanali teatel pole siiski selge, kui suurt hulka kasutajaid tarkvaraprobleemid vaevavad, sest paljude kasutajate sõnul laadisid nad viimased värskendused alla probleemideta.

Creative Strategiesi analüütik Tim Bajarin ütles uudistekanalile Bloomberg, et  tõenäoliselt ei mõjuta tarkvaraprobleemid Apple’i uute hittide nõudlust mitte kuidagi.

Juba kolm päeva pärast uute iPhone’ide tutvustamist rekordilised 10 miljonit nutitelefoni müünud Apple’i aktsia langes eile veidi alla 1% ja jäi pidama 101,75 dollaril. Tänavu on tehnoloogiafirma aktsia kerkinud 27%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755