Autor: Merlin Mägi • 6. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunagi pole hilja õppida progema

15. oktoobril toimub e-õppe päeva raames veebiseminar, kus algajatele tutvustatakse programmeerimise telgitaguseid, kasutades Codecademy e-kursusi.

Üle-eestiliselt tähistatava täiskasvanud õppija nädala raames korraldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus  (HITSA) juba 2003. aastast e-õppe päeva, et tutvustada info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kasutamise võimalusi igas vanuses huvilistele ning teadvustada ühiskonda tehnoloogilistest võimalustest meie ümber.

Sel aastal on e-õppe päev liitunud üle-euroopalise CodeWeek nädalaga, keskendudes programmeerimisele. „Tänapäeval, kui kõik me ümber muutub üha digitaalsemaks, on esmased teadmised programmeerimisest muutunud möödapääsmatuks,“ ütles HITSA koolitusosakonna juht Egle Kampus. „Kuna lapsed programmeerivad juba nagunii, siis keskendumegi e-õppe päeval täiskasvanutele. Näitame, kui lihtne see tegelikult on,“ lisas Kampus.

Seminaril tutvuvad osalejad programmeerimise algtõdedega Codecademy e-kursuste abil. Codecademy on spetsiaalselt programmeerimise õpetamiseks ja õppimiseks loodud tasuta veebikeskkond. Esimesed sammud ühetunnise veebiseminari jooksul aitab teha  Peeter Marvet, kes HITSA eestvedamisel on kaks Codecademy e-kursust (HTML/CSS ja JavaScript) eesti keelde tõlkinud.

Veebiseminar algab kolmapäeval, 15. oktoobril kell 15:00. Seminaril osalemiseks ei pea lahkuma oma arvuti tagant, vaja läheb vaid internetiühendust ning kõlareid. Seminar salvestatakse ja see on hiljem ka järelevaadatav..

Lisainfot loe siit

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) eesmärgiks on IT-hariduse toetamine ja tänapäevase tehnoloogia juurutamine kõikide tasemete haridusasutustes, nende varustamine moodsate infosüsteemidega, ning kõrge kvalifikatsiooniga IKT-spetsialistide ettevalmistamise tagamine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755