Autor: Merlin Mägi • 12. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Programmeerimisnädalal tutvustab üle 600 lapse arvutiga loodud konkursitöid

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse korraldatud ProgeTiigri õpilaskonkurss „Tuleviku õpperuum 2050!“ saab avapaugu 11.—17. oktoobrini tähistataval üle-euroopalisel Code Week programmeerimisnädalal. Üle Eesti on rohkem kui 600 õpilast loonud arvutimänge, roboteid, animatsioone, mobiilseid äppe ning muusikapalasid, mis tulevad esitlemisele 13 maakondlikul kohtumisel.

ProgeTiigri õpilaskonkursil osaleb õpilasi vanuses 5-19, osalejad on jaotunud 2-5 liikmelistesse meeskondadesse. Maakondlikesse voorudesse on end registreerinud üle 200 meeskonna, kus kokku on üle 600 õpilase. Konkursil peavad õpilased looma sellise tuleviku õpperuumi, kus neile endile meeldiks õppida. Töid saab esitada viies kategoorias:  arvutianimatsioon või –mäng, robotid ja tuleviku õpperuum, muusikapala „Koolikell", 3D graafika, mobiilne äpp.

ProgeTiigri üleriigiline õpilaskonkurss saab alguse üle-euroopalisel programmeerimisnädalal, mil  kõik osalejad tutvustavad oma loovtöid ja saavad näpunäiteid täiustamiseks. „Selle nädala loosungiks võiks olla „Progeda on lahe!“,“ ütles ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. “Oleme sidunud ProgeTiigri konkursi Code Week´i initsiatiiviga, et toetada sellega Euroopa ühispingutust“.

ProgeTiigri konkursi maakondlikud voorud toimuvad Tartus, Tallinnas, Pärnus, Kohtla-Järvel, Raplas, Haapsalus, Sõmerul, Väätsal, Tõrvas, Põlvas, Kuressaares, Viljandis, Narvas ja Võrus. Õpilaste loovtööde esitlustele on oodatud kõik huvilised!

Maakondlikele voorudele järgneb hindamisperiood kuni novembri lõpuni, seejärel valitakse välja parimad tööd, mis pääsevad 24. jaanuaril 2015 toimuvale finaalüritusele Tallinna Lauluväljakul.

ProgeTiigri õpilaskonkursi kohta loe lähemalt siit.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse ProgeTiigri programm on keskendunud tehnoloogiahariduse lõimimisele õppetöösse, eesmärk on äratada õppijates huvi inseneriteaduste, disaini, tehnoloogia ja IKT valdkondade vastu ning toetada laste tehnoloogilist mõtlemist ja taipu, et neist saaks tehnoloogia loojad mitte ainult tarbijad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755