Merlin Mägi • 21. oktoober 2014
Jaga lugu:

Telema: elektrooniliste dokumentide maht kuus ületas miljoni piiri

Telema võrgus edastatud e-dokumentide maht ületas 2014. aasta septembris ühe miljoni piiri. Viimase kümne aastaga on Telema läbi teinud märkimisväärse kasvu. Aastal 2004 vahendati miljon dokumenti terve aasta jooksul kokku, täna edastakse sama maht ühe kuuga.

“Miljoni dokumendi edastamine kuus on muidugi tähtis verstapost, aga siin meie kasv kindlasti ei peatu,” kommenteerib Telema tegevjuht Hele Hammer. “Meil on hea meel, et Baltikumi jaemüüjad ja tarnijad on EDI hüvedest aru saanud ning jätkavad jõudsalt e-dokumentide osakaalu suurendamist oma kaubandusprotsessides.”

Telema vahendab kokku 20 erinevat tüüpi e-dokumente, neist enamlevinud on e-arve ja e-tellimus. 2014. aastal edastatakse Telema võrgus hinnanguliselt ligi 3,5 miljonit e-tellimust ja 3,3 miljonit e-arvet. Teiste dokumenditüüpidega kokku on eeldatav dokumendimaht kaugelt üle 10 miljoni.

EDI dokumente kasutatakse enim jae- ja esmatarbekaupade sektoris. Kõik suuremad Baltikumi jaeketid (Selver, Prisma, Rimi, ETK, ABC Supermarkets, Palink ja Maxima) juba kasutavad EDI või on seda juurutamas. E-dokumentide võrgustik muutub tihedamaks ja kasutamine aktiivsemaks, sest üha rohkem tarnijaid eelistab jaemüüjatega vahetada dokumente elektroonselt.  Jae- ja esmatarbekaupade sektori kõrval laieneb EDI kiiresti ka ehitusmaterjalide kaubanduses.

Telema AS on juhtiv EDI operaator Baltikumis, kes toetab kaubandusettevõtete tarneahela protsesse IT lahendustega. Telema edastab kaubandusdokumente (tellimused, arved, saatelehed) ja töötleb neid vastavalt ärireeglitele.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt