Autor: Merlin Mägi • 28. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa toob turule e-raamatu äpi

Elisa siseneb e-raamatute turule tuues välja uue teenuse - e-raamatu äpp. Äppiga on lugejal kindla kuutasu eest juurdepääs enam kui tuhandele eestikeelsele raamatule.

„E-raamatu suureks eeliseks on täiesti uutmoodi nutikas lugemisvõimalus, mida saavad kasutada kõikide Eesti mobiilsideoperaatorite kliendid. Peale selle on e-raamatukogu lihtne kaasas kanda, piisab kui sul on taskus nutitelefon või kotis tahvelarvuti, igal juhul saad virtuaalse raamatukogu avada igal ajahetkel, igas kohas ja seda endale sobival momendil,“ rääkis Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

Eesti Kirjastajate Liidu juhatuse liikme ja Varraku juhatuse esimehe Priit Maide sõnul on sellised e-lahendused uus väljakutse, millega kaasa minna. „Näeme, et praeguseid käibenumbreid annab e-raamatute müügiga veelgi tõsta ning lugemisvõimalusi oluliselt laiendada.“ Kirjastus Varrak omab täna Eestis 40% e-raamatute turust.

Elisa e-raamatu äpp „Elisa Raamat“ on üles ehitatud põhimõttel, et lugemishuvilisel on ühe kindla kuutasu eest võimalus lugeda nii palju raamatuid kui ta jaksab. Elisa Raamatu äpis saab raamatuid lapates ja pisteliselt lugedes välja valida endale sobivaima lugemislektüüri. Samuti on võimalik lugeda Elisa Raamatut välismaal ja ka siis kui internetiühendust ei ole. Viimase puhul tuleb raamatud eelnevalt rakenduse virtuaalsele raamaturiiulile laadida.

Elisa Raamatu koostööpartneri Eesti Digiraamatute Keskuse (EDRK) juhatuse liige Ain Lausmaa sõnul moodustab lõviosa Elisa e-raamatutest eestikeelne ja tõlkeilukirjandus. „Kuulsamatest nimedest kuuluvad autorite ringi Andrus Kivirähk, Indrek Hargla, Stieg Larsson ja Sofi Oksanen,“ tõi Ain Lausmaa näiteid. „Lisaks pakub Elisa e-raamat mitmeid tuntud raamatusarju nagu Petrone Prindi „Minu sarja“ ning „Varraku ajaviiteromaani“ raamatud. Järjest suureneb ka lasteraamatute ja koolides kohustusliku kirjavara valik.“ Ain Lausmaa rääkis lisaks, et Elisa Raamat aitab leida nii autoritel kui kirjastajatel uusi lugejaid, kes on ehk paberraamatutest jäänud tänu kasvavale online-meedia tarbimisharjumusele eemale.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755