Autor: Mait Kraun • 7. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks pole mobiilimaksed turgu vallutanud?

Võib küll tunduda, et tarbijad kasutavad oma nutitelefone ja tahvelarvuteid kõige eluks vajaliku jaoks. Üks asi aga, millest suur osa neist hoidub, on mobiilimaksed.

Kusjuures 48 protsenti küsitletutest ütles USAs, et nad pole kunagi oma mobiili makseteks kasutanud, selgub digitaalsele kaubandusele lahendusi pakkuva ettevõtte Avangate uuringust.

Miks väldivad niivõrd paljud inimesed mobiilimaksete tegemist? 40 protsenti vastas, et nad ei taha mobiili salvestada tundlikku informatsiooni, vahendab Fox Business.

Isegi tarbijad, kes teevad mobiiliga oste, ei tunne ennast turvaliselt. 22 protsenti ütles, et mobiilimakseid tehes nad ei tunne, et see oleks täiesti ohutu, kuid teevad seda siiski.

Vaatamata mobiilimaksete muredele soovib enamus siiski paberist loobuda – lausa 90 protsenti vastanutest ei eelista maksta arveid tšekiga. Tarbijad ootavad, et lahendused muutuksid turvalisemaks ning mugavamaks.

„Täna on näha, et me digitaliseerime tooteid teenusteks – mida me kutsume ka „Uute teenuste majanduseks“ – ja see sünnitab järgmise generatsiooni tarkvara- ja võrguteenuste ettevõtteid, kes revolutsioneerivad kaubandust,“ ütles Avangate tegevjuht Carl Theobald.

"Selliste uute teenusepakkujate jaoks pole raha teenimine enam kinni vaid maksetehingu tegemises. Edaspidi on võimalus olla kliendiga kontaktis, teda teenindada ning luua pikaajalisem suhe,“ lisas Theobald.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474