Autor: Merlin Mägi • 7. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Startup Class vormib õpilasi IT tipptegijateks!

Iduettevõtete koostöökeskus Garage48 HUB korraldab 15. novembril esmakordselt keskkooli noortele suunatud Startup Class’i. Üritus toimub Tallinnas Garage48 HUB’is, kuhu on kokku kutsutud rahvusvahelised mentorid, kes soovivad inspireerida tulevasi IT ja tehnoloogia tipptegijaid.

Ürituse eesmärk on tagada uute IT talentide pealekasv. Pakkudes praktilisi võistluseid ja uusi teadmisi IT iduettevõtluse osas, ärgitame noori asjast huvituma. Oma mõtteid ja teadmisi jagavad GrabCADi eksperdid, kes on enda kanda kinnitanud juba rahvusvahelisel ettevõtlusmaastikul. Tegu on aga 3-osalise üritusesarjaga, millest esimene toimubki juba 15. novembril. Iga õppepäev kestab lõunast õhtuni. Kavas on nii kaasahaaravaid teoreetilisi klassitunde kui ka põnevaid ülesandeid.

Mentorite hulka kuuluvad GrabCAD Eesti tegevjuht Renno Paat, 3D printimise tarkvara Secured3d tegevjuht Taavi Kikas ja Garage48 populaarsete hackathon’ide kaas-korraldaja ning mentor Elise Sass. Lisaks on veel 9 edukat teoinimest noori juhendamas, kuidas oma teekonda alustada juba noores eas.

Üritus on mõeldud just keskkoolinoortele, sest see on õige iga alustamaks oma unistuste elluviimist. Kuna nn Y-generatsiooni kohta on levinud arvamus, et nad veedavad asjatult aega digimaailmas ja on oma olemuselt mugavad, siis Startup Class tahab tõendada, et see ei vasta tõele.

Startup Class on esimene spetsiaalselt noortele suunatud üritusesari Garage48 HUB’is. Koostöökeskus on aidanud iduettevõtetel kasvada juba aastast 2010, pakkudes neile soodsaid tööpindu ja korraldades regulaarselt arendavaid üritusi. Hetkel töötab koostöökeskuses veidi üle 30 ettevõtte eri riikidest üle maailma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474