Autor: Sirje Rank • 19. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia esimene tahvel väljas

Nokia esitles täna Helsingis tehnoloogiakonverentsil Slush oma esimest tahvelarvutit, tehes mobiilsete seadmete turule come-back’i vaid mõned kuud pärast Nokia telefonide haru Microsoftile müümist.

N1 tahvelarvuti kasutab Google'i Android operatsioonisüsteemi ja lisaks Nokia enda tarkvara, ütles Nokia toodete juht Sebastian Nyström agentuuri Bloomberg vahendusel.

Seadet hakkab valmistama ja müüma Foxconn Technologie Group ning selle hind on 249 dollarit pluss maksud.

Müük algab tuleva aasta esimeses kvartalis Hiina turul ja laieneb siis mujale.

Tahvelarvuti on värskeim pööre Nokia 149-aastases ajaloos, kus on korduvalt kurssi muudetud. Rajeev Suri, kellest sai Nokia tegevjuht mais, kui firma müüs kahjumis mobiiltelefonide haru Microsoftile ca 7,5 miljardi dollari eest, tahab laiendada muud tegevust võrguseadmete tootmise kõrval, mis moodustab praegu 90% Nokia käibest.

„Tahtsime alustada millegi väiksemaga, mis vastab meie fännide ootusetele,“ ütles Nyström. „Usume jätkuvalt, et maailmas on ruumi parematele asjadele.“

Nokia aktsiad tõusid pärastlõunal 1,8% 6,32 eurole.

N1 tahvlil on 20 cm ekraan ja alumiiniumist korpus. Sel on Inteli protsessor ja Androidi Lollipop versioon. Lisaks Nokia Z Launcher tarkvara, mis püüab seadme kasutaja varasema käituumise põhjal rakendusi soovitada ja käivitada.

Tahvelarvutit toodab, tarnib ja müüb Foxconn Nokialt saadud litsentside alusel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755