Autor: Merlin Mägi • 22. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman ostab Leedu suurima kaabel-TV operaatori Cgates

Eesti telekommunikatsiooniettevõte Starman ostab Leedu suurima kaabel-TV operaatori Cgates. 56,3 miljoni euroni ulatuvat ostutehingut rahastab Starmani enamusomanik East Capital Explorer.

Reedel, 19. detsembril allkirjastatud ostu-müügitehingu käigus omandab Starman 100-protsendilise osaluse Cgates’is, teatas Starman pressiteate vahendusel. Osaluse müüjateks on SEB Venture Capital, SEB-ga seotud pensionifondid ja USA päritolu investeerimisettevõte Advanced Broadband. Tehingut, mille väärtus ulatub 56,3 miljoni euroni, finantseeris East Capital Explorer koos SEB ja Swedbankiga. Tehingu käigus investeerib East Capital Starmanisse täiendavalt ligi 23 miljonit eurot ja East Capitali osalus Starmanis suureneb 62 protsendini.

Cgates jätkab iseseisva firmana oma tänase kaubamärgi all. Uus omanik ei näe vajadust järskudeks muutusteks ettevõtte juhtimises või tegevuses.

Starmani juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul on tegu esimese sammuga Starmani strateegias laiendada oma tegevust lisaks Eestile ka teistesse Balti riikidesse. Tiivel näeb Starmani ja Cgates’i tegevuste ühtlustamises olulist sünergiat, alates  tootearendusest kuni programmide sisseostuni. “Nii Starman kui Cgates on hästi toimivad firmad, mis on vabaturu tingimustes suutnud edukalt konkureerida endiste riiklike monopolidega. Usun, et antud tehing mõjub positiivselt Leedu telekomiturule tervikuna, sest meie kindel eesmärk on jätkata Cgatesi teenuste arendamist ja pakkuda klientidele kõige uuemaid video-on-demand (VOD) ning tänavu kõikjal maailmas võidukäiku tegevaid multiscreen lahendusi,” lausus Tiivel.

Starmani nõukogu esimees Gert Tiivas lausus, et Cgatesi ost on tänavu üks suuremaid erakapitali M&A tehinguid Balti riikides ja loogiline jätk mullusele enamusosaluse ostmisele Starmanis. “Investoritena näeme Starmani ja Cgates’i tegevuses olulisi ärilisi sünergiavõimalusi, mis mõjutavad positiivselt mõlema ettevõtte tulemusi. Cgates paistab silma hea juhtkonna ning tugevate finantsnäitajate poolest. Näeme suurt potentsiaali ka ettevõtte tegevusvaldkonnas, sest kiired ja kindlad kommunikatsioonilahendused muutuvad kodudes järjest olulisemaks,” lausus Tiivas.

Cgates on Leedu suurim oma kaablivõrgu baasil televisiooni- ning internetiteenust pakkuv ettevõte, mille võrk ulatub 300 000 koduni 12 eri linnas. Cgatesi televisiooniteenusel on 125000 klienti ja internetiteenusel 70000 klienti. Ettevõtte müügitulu ulatus 2013. aastal 15,2 miljoni euroni ja EBITDA marginaal 44,7 protsendini.

AS Starman on Eesti telekommunikatsiooniettevõte, mis pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. East Capital Explorer on Rootsi ettevõtte, mis on loodud eesmärgiga muuta unikaalsed investeerimisvõimalused Ida-Euroopasse kättesaadavaks laiemale investorite ringile. East Capital Exploreri eesmärk on investeerida sellistesse kasvavatesse sektoritesse nagu jaekaubandus, tarbekaubad, finantsvahendus ning kinnisvara. East Capital Explorer on noteeritud NASDAQ OMX börsil Stockholmis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755