Autor: Merlin Mägi • 13. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alamäe: Nortalile on riigi suuremate maksumaksjate hulka kuulumine auasi

Reedel avalikustas Maksuamet nimekirja ettevõtete viie kuuga makstud riiklike maksude kohta, milles Nortal oli oma valdkonnas viies.

Programmeerimisettevõte Nortal maksis viie kuuga riigile ligi 1,5 miljonit eurot tööjõumakse, olles side ja info valdkonnas suuruselt viies tasuja. Riiklikke makse tasus Nortal kokku ligi 2,2 miljonit eurot.

Firma asutaja ja tegevjuht Priit Alamäe hindas tabeli avaldamist kõrgelt. "Eesti patrioodina on mul suur rõõm, et seda edetabelit on avaldama hakatud - sellesse tabelisse kuulumine võiks Eesti ettevõtete jaoks olla auasi," ütles ta.

Alamäe sõnul on tabel kindlasti hea turu läbipaistvuse suurendamisel ja tõstab esile ettevõtteid, kes panustavad läbi maksude ühiskonda. Ta lisas, et praeguses olukorras võiks minna veel ühe sammu kaugemale ja võtta eeskuju Leedust, kus igakuiselt avaldatakse ka töötajate arv, kelle pealt makse tasutakse. "See suurendaks veelgi turu läbipaistvust ja annaks kasulikku infot nii ettevõtete klientidele, konkurentidele kui ka tööotsijatele," märkis Alamäe.

Äriühingute tööjõumaksud ja -maksed info- ja sidevaldkonnas (sulgudes koht üldtabelis), miljonites eurodes

1. (5.) Skype Technologies 5,8

2. (21.) Playtech Estonia 3,13. (26.) Elisa Eesti 2,54. (52.) Nortal 1,55. (76.) Starman 1,3

Allikas: maksu- ja tolliamet

Lugege täispikka artiklit Äripäeva uudisteportaalist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755