Merlin Mägi • 22. jaanuar 2015
Jaga lugu:

Microsoft toob koos Windows 10ga turule hologrammid

Microsoft tutvustas kolmapäeva õhtul Ameerikas Windows-i uut põlvkonda, mille kasutuskogemused viivad kasutajad personaalsete arvutite ja nutiseadmete uude ajastusse.

Windows 10 võimaldab personaalset arvuti või nutiseadme kasutamist, kus seadme tähtsus väheneb ning kasutaja on kõige keskel. Selles uues ajastus on seadme mobiilsuse asemel tähtsaim kasutuskogemuse mobiilsus – võime liikuda kasutajaga kaasa ühelt seadmelt teisele.

Lisaks mitmetele märkimisväärsetele uuendustele, esitleti ka kahte uut seadet, mis laiendavad Windowsi kasutamise väga suurtele ekraanidele ning üldse ilma ekraanita keskkonda – holograafilisse maailma.

Kasutades Microsofti prillidega peavõru HoloLens saab seade aru, kuhu inimese pilk on suunatud ning mida ta oma käte ja häälega ütleb. Hologrammid joonistuvad prilliekraanile, nii et need tunduvad kolmemõõtmelises ruumis päris objektidena.Windows 10 võetakse kasutusele uuel suure ekraaniga seadmel, mida saab tööpinnana kasutada terve meeskond, et ühiselt midagi luua või jagada. Microsofti Surface Hub abil saab koondada kõiki kollektiivi liikmeid sama töövahendi kaudu.

“Windows 10 markeerib uue isiklikuma arvutikasutamise ajastu algust, kus üha suuremat rolli mängib mobiilsus ja pilvepõhisus,” ütles esitlusel Microsofti juht Satya Nadella. “Meie eesmärk on panna Windowsi 1,5 miljardit olemasolevat kasutajat uude platvormi armuma ning veel miljardid lõplikult Windowsi kasuks otsustama,” lisas Nadella.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee