Autor: Merlin Mägi • 22. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft toob koos Windows 10ga turule hologrammid

Microsoft tutvustas kolmapäeva õhtul Ameerikas Windows-i uut põlvkonda, mille kasutuskogemused viivad kasutajad personaalsete arvutite ja nutiseadmete uude ajastusse.

Windows 10 võimaldab personaalset arvuti või nutiseadme kasutamist, kus seadme tähtsus väheneb ning kasutaja on kõige keskel. Selles uues ajastus on seadme mobiilsuse asemel tähtsaim kasutuskogemuse mobiilsus – võime liikuda kasutajaga kaasa ühelt seadmelt teisele.

Lisaks mitmetele märkimisväärsetele uuendustele, esitleti ka kahte uut seadet, mis laiendavad Windowsi kasutamise väga suurtele ekraanidele ning üldse ilma ekraanita keskkonda – holograafilisse maailma.

Kasutades Microsofti prillidega peavõru HoloLens saab seade aru, kuhu inimese pilk on suunatud ning mida ta oma käte ja häälega ütleb. Hologrammid joonistuvad prilliekraanile, nii et need tunduvad kolmemõõtmelises ruumis päris objektidena.Windows 10 võetakse kasutusele uuel suure ekraaniga seadmel, mida saab tööpinnana kasutada terve meeskond, et ühiselt midagi luua või jagada. Microsofti Surface Hub abil saab koondada kõiki kollektiivi liikmeid sama töövahendi kaudu.

“Windows 10 markeerib uue isiklikuma arvutikasutamise ajastu algust, kus üha suuremat rolli mängib mobiilsus ja pilvepõhisus,” ütles esitlusel Microsofti juht Satya Nadella. “Meie eesmärk on panna Windowsi 1,5 miljardit olemasolevat kasutajat uude platvormi armuma ning veel miljardid lõplikult Windowsi kasuks otsustama,” lisas Nadella.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052