Autor: Raido Neemre • 23. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bill Gates: suured läbimurded järgmise 15 aastaga

Microsofti asutaja Bill Gates edastas Davoses Maailma Majandusfoorumil sõnumi, kus tõi välja, et maailm teeb järgmise 15 aasta jooksul suured läbimurded.

Bill ja Melinda Gatesi koostatud raporti kohaselt on maailm parem kui see iial varem olnud on ning et järgmise 15 aasta jooksul hakkab vaestes riikides elavate inimeste elujärg kiiremini paranema kui kunagi varem ajaloos, selgub raportist.

“Neid läbimurdeid juhib innovatsioon, mis ulatub uutest vaktsiinidest, kuni odavamate nutitelefonide ja tahvelarvutiteni,” kirjutatakse raportis.

Sihtasutus julgustas lugejaid oma teadlikkust avardama, vabatahtliku tööga tegelema või annetama. Raportis tõsteti esile ka mobiilse panganduse olulisust.

“Aastaks 2030 säilitavad juba 2 miljardit inimest, kellel täna ei ole pangakontot oma raha pangas ja teevad makseid oma telefonidega. Selleks ajaks pakuvad mobiilioperaatorid juba tervet hulka finantsteenuseid alates intressi teenivatest säästukontodest kuni laenude ja kindlustuseni,” kirjutab raport.

Traditsioonilised pangad ei suuda vaestele teenuseid pakkuda, kuna kontode haldamise kulud oleksid suuremad kui nende toodetav tulu

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052