Autor: Merlin Mägi • 5. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT ettevõtted kogunevad Riias e-tervise konverentsil

Läti korraldab maikuus Riias e-tervise nädala, mille raames tulevad kokku eksperdid üle maailma, et arutleda, kuidas saaks IKT tervishoiuteenuseid kogu maailmas efektiivsemaks muuta.

11.-13. mail Riias toimuva e-tervise nädala raames leiab aset kaks sündmust – Euroopa Nõukogu eesistujariigi Läti tervishoiuministeeriumi poolt korraldatav e-tervise konverents ning HIMSS Euroopa poolt korraldatav WoHit konverents ja mess, mis on pühendatud IT-lahendustele tervishoius.

E-tervise nädala raames tutvustavad erinevad riigid oma kogemusi efektiivsuse suurendamisel e-tervise lahenduste abil. Räägitakse, mida toob endaga kaasa big data ning kuidas olemasolevaid andmeid kõige optimaalsemalt kasutada.

E-tervise nädal on oluline kogu IT sektori jaoks, sest pakub suurepärast võimalust IT ettevõtetele esitleda e-tervise lahendusi kogu maailmale.

"Mobiilsed tehnoloogiad, suured andmekogumid ehk big data, privaatsus ja turvalisus, koostalitlusvõime ja ühenduvus – see sündmus puudutab peaaegu kõiki e-tervise valdkonna olulisi aspekte ning analüüsib tuleviku koostöövõimalusi riiklikul ja rahvusvahelisel tasandil,” ütles HIMSS Euroopa avalike suhete asepresident Christina Roosen.

Konverentsil osalevad IT ettevõtted, haiglate IT juhtid, patsientide- ja arstide esindusorganisatsioonid jt. Eestist osaleb Eesti E-tervise Sihtasutuse juht Raul Mill.

HIMSS on rahvusvaheline valitsusväline organisatsioon, mille eesmärk on innovatsiooni ja IT-lahenduste abil parandada tervishoiuteenuseid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052