Autor: Marta Jaakson • 18. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalm: naistel on pühendumust rohkem kui meestel

Eesti Telekom AS juhatuse esimehe Valdo Kalm rääkis Amrop konverentsil „Kuidas leida ja hoida liidreid“, et naistel on juhtidena tihti rohkem pühendumust ja hea tunnetus.

„Naistel on hea tunnetus ja tihti pühendumust rohkem kui meestel,“ ütles Kalm konverentsil. Kalm teatas, et Eesti Telekomis on mees- ja naisjuhtide arv võrdne. TeliaSonera on 22 riigi seas selle näitaja poolest absoluutsel esikohal.

Võtmejuhtidega pannakse aasta eesmärgid paika kord aastas võtmejuhtide päeval. Siis tehakse ka möödunud aasta kohta analüüs.

„Loome juhtimiskultuuri koos. Lisaks käitumiskultuurile ja väärtussüsteemile on oluline öelda milline on meie juhtimiskultuur,“ märkis Kalm.

Ta lisas, et juhti palgates on oluline tunnetus. Tunnetus, kas see inimene sobib kokku teiste meeskonnaliikmetega. Samuti hindab Kalm teadmisi ja kogemusi. „Me väärtustame pikaajalise staažiga inimesi ja püüame neid väga hoida,“ ütles ta. Kalm lisas, et samuti kuulab ta palgates teisi personaliinimesi.

Kalm rääkis, et juhi omaduste juures on pehme pool väga oluline. Kui inimestel on kirge teha oma tööd, olla oma ettevõtte fänn, energiatasemelt üle keskmise. Sellised inimesed Kalmi sõnul ka teistele motivaatoriks.

Kalm rääkis, et firma sisemine moto on "Koos on lahe". „Peame tööd tehes ka seda nautima. "Koos on lahe" peaks andma veidigi selles raskes turuolukorras rõõmu,“ märkis Kalm.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052