Herki Hälvin • 25. veebruar 2015
Jaga lugu:

Koolitame Kalevipojad IT-spetsialistideks

Eestist Soome ja teistesse riikidesse paremat palka saama läinud meeste ümberõpetamine IT-asjatundjateks lahendaks korraga mitu Eesti ees seisvat suurt probleemi, kirjutab Kitman Thulema ASi osakonnajuhataja Herki Hälvin.

Jõulueelsel laupäeval sõitsin laevaga Soomest koju. Noored eesti mehed lamasid koridorides maas, ostsid kärude viisi alkohoolseid jooke, tuigerdasid ringi käsipuu või sõprade najal. Seda kurba pilti vaadates mõtlesin, et ainus võimalus neid inimesi Eestis hoida on pakkuda neile välja nii suurepärane võimalus, millest nad ei taha keelduda.

Enamik inimesi läheb Soome, Norrasse ja mujale selleks, et saada lihtsama töö eest rohkem palka kui Eestis. Tihtipeale ei ole neil võimalik teenida kodumaal head tulu spetsialistidena, sest neil puudub selleks vastav haridus. Miks mitte õpetada nad välja IT-spetsialistideks?

Kindlasti mõtlevad paljud, et need inimesed ei ole ümberõppest huvitatud ega selleks võimelisedki. Aga nad eksivad. Näiteks Codeborne'i tarkvarakooli, kuhu võisid kandideerida ka ilma IT-alase töökogemuse ja põhierialata inimesed, kandideeris 2014. aastal koguni 96 inimest kuuele kohale. See on võrreldav eliitkooli pürgijate tiheda konkurentsiga. Pärast kolmekuulist programmeerimisõpet võttis tarkvarafirma tööle neist kolm inimest, kes varem programmeerimisest midagi ei teadnud.

Pikemalt saate lugeda Äripäeva uudisteportaalist.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt