Autor: Merlin Mägi • 5. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ennus: IKT-d tuleb rakendada ka teistes majandusharudes

Täna toimunud Tehnopoli hommikuklubis rääkis Eesti Arengufondi nutika spetsialiseerumise IKT-juht Raul Ennus, et peaksime leidma IKT lahendustele enam rakendust ka teistes majandussektorites.

Ennus tõi välja, et täna väärtustatakse IKT sektorit, kui asja iseeneses. “Eesti kui e-riigi brändi mõttes on see oluline, et oma e-lahendusi reklaamiksime. Selle varju on aga jäänud kõik teised majandusharud, kus saaksime ning peaksime IKT-lahendusi tänasest enam kasutama. Näiteks võiksime info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lahendusi kasutada tööstuse efektiivsemaks muutmiseks,” rääkis Ennus.

Ennus tõi ka välja, et oluline on suurendada tootepõhiste ettevõtete hulka IKT sektoris. “Kui võrrelda teenusepõhist ja tootepõhist ettevõtlust IKT sektoris, siis just tootepõhine ettevõtlus loob suuremat lisandväärtust. Eesti majanduse huvides on keskenduda tänasest enam tootepõhisele ettevõtlusele IKT sektoris,” rääkis Ennus.

Ennuse sõnul on nutika spetsialiseerumise eesmärgiks leida üles need majandusvaldkonnad, kus saame tehnoloogia rakendamisega tuua Eesti majandusse struktuurimuutuse. “IKT rakendamine ka teistes majandussektorites on üks eeldus, et Eesti majandus muutuks konkurentsivõimelisemaks. Detsembris avaldasime Arengufondiga nutika spetsialiseerumise raportid, kus on välja toodud nii valdkonna arengut takistavad barjäärid kui ka konkreetsed tegevused, mis neid ületada aitaksid,” ütles Ennus

Tehnopoli hommikuklubis oli teemaks nutikas spetsialiseerumine info- ja kommunikatsioonivaldkonnas. Lisaks Raul Ennusele rääkis hommikuklubis ka Tallinna Tehnikaülikooli infotehnoloogia teaduskonna dekaan Gert Jervan sellest, mida nutika spetsialiseerumise valdkonnas teeb Tallinna Tehnikaülikool. Arutelu eestvedajaks oli Tehnopoli IKT valdkonna juht Toomas Türk..

Nutika spetsialiseerumise raportid on kättesaadavad siit

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052