Autor: Merlin Mägi • 19. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Humanitaaridest saavad IT-analüütikud

Tartu ülikooli ühiskonnateaduste instituut avab sügisest uue magistriõppekava „Info- ja teadmusjuhtimine“, mille tuumaks on praktilised IT-analüüsi ja infojuhtimise ained.

„Eestis muutub kogu teabe liikumine järjest enam infosüsteemidekeskseks. Lisaks infosüsteemide programmeerijatele on meil vaja spetsialiste, kes oskaksid ka analüüsida ja mõelda, millist rolli täidab konkreetne infosüsteem nii organisatsioonis kui ka ühiskonnas,“ selgitas TÜ ühiskonnateaduste instituudi meediauuringute professor ja uue magistrikava programmijuht Pruulmann-Vengerfeldt õppekava olulisust.

Uues õppekavas saab spetsialiseeruda mäluasutuste või kommunikatsiooni suunale. Ühendatud on kolm valdkonda: infotehnoloogia, sotsiaalia ja humanitaaria. Pruulmann-Vengerfeldti sõnul on maailmas sarnaseid õppekavu, kuid Eestis on see magistrikava sotsiaal- ja humanitaarteaduste ning infotehnoloogia osade suhtelise võrdsuse poolest esimene.

Professor Pruulmann-Vengerfeldt lisas, et tegemist on õppekavaga, millel on selge praktiline väljund. Õppetöös lahendatavad ülesanded on rakenduslikud ja lähtuvad valdavalt tööandjate probleemipüstitustest.

„Oleme arvestanud sellega, et tänapäeval oodatakse noortelt tööturule sisenedes kogemust, seega püüame neile võimalikult palju praktilisi oskusi koolist kaasa anda. Töötavad spetsialistidki vajavad üha uuenevate nõuetega kursis olemiseks täiendusõpet,“ ütles Pruulmann-Vengerfeldt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755