Merlin Mägi • 30. märts 2015
Jaga lugu:

Eesti toetab Ameerikat küberturvalisuse arendamisel

Eesti toetab Ameerika Riikide Organisatsiooni tegevust küberturvalisuse arendamisel 100 000 USA dollariga.

Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides Eerik Marmei sõnul on Eesti jaoks oluline küberturvalisuse alane koostöö Ameerika Riikide Organisatsooniga. „Eesti on alati huvitatud küberturvalisust ja e-valitsemist puudutavate kogemuste jagamisest. Süvendatud praktiline koostöö ja kogemuste jagamine on kasulik nii Eestile kui Ameerika Riikide Organisatsioonile,“ lisas ta.

Eesti on OAS-i vaatlejariik. Möödunud aasta 20. oktoobril sõlmis Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) OAS-iga koostöölepingu, mille alusel pakub RIA oma teadmisi ja kogemusi Ameerika maailmajao riikide küberjulgeoleku edendamisel. 2014. aastal osalesid RIA eksperdid mitmel OAS-i koolitusmissioonil, mille eesmärgiks oli sihtriikide küberturbe suutlikkuse tõstmine.

Ameerika Riikide Organisatsioon (Organization of American States, OAS), peakorteriga Washingtonis, on rahvusvaheline organisatsioon, mis ühendab 35 Ameerika riiki. OAS toetab muuhulgas regiooni riiklike küberturbeintsidentide käsitlemise üksuste (CSIRT) loomist ja küberjulgeoleku strateegiate koostamist. 2007. aastast on OAS-i sekretariaat tegelenud regiooni riikide suutlikkust tõstvate koolituste korraldamisega, sealhulgas küberturbe tehnilised koolitused, küberpoliitika seminarid, kriisireguleerimisõppused jne.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt