Autor: Merlin Mägi • 7. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ostukeskused said ühise mobiilse turunduskanali

Tartu idufirma Apwiser OÜ, kes eelmisel aastal tuli välja iBeacon tehnoloogial põhineva Aardejahi kampaaniarakendusega, tõi turule uue mobiilirakenduse, mille eesmärgiks on ostukeskuste ja nende kaupmeeste kampaaniate viimine nutitelefonidesse. 

Apwiser OÜ tegevjuhi Olle Kaidro sõnul korraldasid  ostukeskused mitmeid Aardejahi kampaaniaid, mis tõi palju lisatähelepanu ning  saadi hulgaliselt olulist tagasisidet nii kaupmeestelt kui keskustelt. Kuna Aardejahi kampaaniad on ajaliselt piiratud ja keskustele korralduslikult töömahukad,  saadi aru, et keskused ja kaupmehed vajavad lisaks iBeacon kampaania tööriistadele ka pidevat mobiilset turunuduskanalit.

Keskuste vajadustest tulenevalt arendati uudne ostukeskuste ülene KESKUS rakendus, mis esimeses versioonis keskendub asukohas oleva info kuvamisele ning annab kasutajale võimaluse vaadata toimuvaid ostukampaaniaid vastavalt asukohas olevale linnale või keskusele.

Kaidro sõnul ei vaja mobiilirakendus kaupmehe kassaga liidestamist, ei töötajate koolitust ega uusi seadmeid, vaid peidab endas ainult lisavõimalusi. "Kui praegu valmistavad keskused ja nende kaupmehed oma kampaaniadisainid ette teatud kanaliteks, siis ei ole kaupmehel muud muret, kui see disain saata ka Keskuse äppi ja Keskuse äpp viib selle inimesteni," selgitas Kaidro.

Esimeste liitujate seas on Lõunakeskus, Tartu Kaubamaja ja Tasku keskus Tartus, Ülemiste keskus, Norde Centrum, Lasnamäe Centrum Tallinnas ning Põhjakeskus Rakveres.

Rohkem infot saab lugeda siit.

Apwiser OÜ on idufirma, mille põhitegevusalaks on kaubanduslike digilahenduste  valmistamine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755