Autor: Merlin Mägi • 9. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilifirma uus “aju” teenindab korraga 10 miljonit kõnet

Tele2 vahetas oma Eesti sidevõrgu keskjaama ehk “aju” uue vastu, mille tehniline võimsus lubab samaaegselt teha kuni 10 miljonit telefonikõnet ja kasutada 12 miljonil inimesel 4G internetti.

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul investeeris Tele2 tehnoloogia uuendamisse 40 miljonit eurot, millega vahetati välja kogu sidevõrk ja keskseadmed ning täiustati ülekandevõrku. “Eelmise põlvkonna keskjaamast käis läbi kõigi Eesti mobiilikasutajate side. Enam kui kümne aastaga vahendas serveritesüsteem 12 miljardit kõnet, 30 miljardit kõneminutit ja poolteist miljardit SMS-i,” ütles Virkebau.

Virkebau sõnul on uued keskseadmed lisaks suuremale võimsusele ka kordades energiasäästlikumad ning töökindlamad. “Tehnikafirma töötajatele on keskjaam ehk “aju” pigem kolleeg kui lihtsalt masin. Seepärast andsime kolmele põhiseadmele Tele2 kõige esimese, saja- ja kolmesajatuhandenda kliendi järgi nimed – Raul, Margus ja Karina,” ütles Virkebau.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755