Autor: Merlin Mägi • 17. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti langes IT võimekuselt maailmas 22. kohale

Maailma Majandusfoorum koostöös Ciscoga avaldas ülemaailmse riikide IT arengu edetabeli (Networked Readiness Index Ranking), kus Eesti on 22. kohal, langedes võrreldes eelmise aastaga ühe koha võrra. Edetabelit juhib Singapur.

“IT arengu edetabel on hea indikaator näitamaks, millisel tasemel on riigi IT võimekus võrreldes teistega. Samuti näitab see kätte valdkonnad, kus IT-suutlikkus peaks paranema, et riik oleks konkurentsivõimeline ja suudaks infotehnoloogia võimalustest suuremat kasu lõigata,” ütles Cisco Eesti juht Lauri Makke.

“Eesti puhul toob raport välja, et  oleme tugeivamad mõju kategoorias, eriti sotsiaalse mõju osas, saavutades 143 riigist 5. koha. Niisama tugevalt positsioneerub infotehnoloogia kasutamine avalikus sektoris (6. koht). Suhteliselt nõrgad oleme infotehnoloogia kättesaadavuse osas – võrreldes teiste riikidega on Eestis kõrge näiteks interneti lairiba püsiühenduse kuutasu (56. koht 143-st), samuti on nõrk ärikoolide tase (48. koht) ja õigussüsteemi efektiivsus (39. koht),” räägib Makke.

Iga-aastane raport hindab riikide IT võimekust 53 indikaatori põhjal neljas kategoorias:

• Keskkond - poliitiline ja regulatiivne keskkond, äri- ja innovatsiooni keskkond;

• valmidus - infrastruktuur, taskukohasus, oskused;• kasutamine – üksikisikute, ettevõtete ja avaliku sektori poolt;• mõju – majanduslikud ja sotsiaalsed mõjud.

Soome saavutas üldises edetabelis teise koha, Rootsi kolmanda, Leedu 31. ja Läti 33.

Edetabeli 100 esimest:

 

Täispikka pingerida saate vaadata siit ja Eesti tulemusi siit.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052