Autor: Merlin Mägi • 21. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inglisekeelsetel õppekavadel on menukaimad IT-erialad

Tartu ülikooli ingliskeelsetest õppekavadest olid tänavu populaarseimad IT-valdkonna õppekavad: tarkvaratehnika ja informaatika. Avaldusi esitati kokku ca 70% rohkem kui mullu.

Kõige rohkem avaldusi esitati tarkvaratehnika õppekavale (322 avaldust välisüliõpilastelt ja 44 koduüliõpilaskandidaatidelt) ning esimest korda avatud õppekavadele informaatika (259/37 avaldust) ning rahvusvahelised suhted ja regiooni uuringud (208/16 avaldust).

Tartu ülikooli rahvusvahelise õppe peaspetsialisti Ülle Tensing rõhutas, et hetkel saab kokku lugeda vaid elektroonsel teel korrektselt esitatud avaldused. „Kui palju neist kandidaatidest esitavad nõuetele vastavad haridusdokumendid ja täidavad kandideerimiseks vajaliku minimaalse punktisumma, selgub hiljemalt juuni alguses, kui tehakse vastuvõtuotsused,“ sõnas Tensing, lisades, et rahvusvahelise vastuvõtu puhul tuleb arvestada, et igal aastal ligi 35% kandideerijatest kas ei vasta nõuetele või loobuvad.

Kokku esitasid koduüliõpilas- ja väliskandidaadid 17 ingliskeelsele bakalaureuse- ja magistriõppekavale ja arstiteaduse integreeritud õppekavale 2132 avaldust. Avaldusi laekus ca 110-st riigist ja mitmendat aastat on riikidest enim esindatud Soome, Pakistan, Ukraina, India ja Gruusia. Avaldusi esitati mh Vietnamist, Sri Lankalt ja Maldiividelt. Kui palju ja millistest riikidest välisüliõpilasi Tartu ülikooli õppima tuleb, selgub sügisel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755