Pille Ivask • 23 aprill 2015

Facebooki kulud kasvavad

Facebooki püüdlused ehitada sotsiaavõrgustiku impeeriumit suuremaks tähendab ühtlasi kulude hiiglaslikku kasvu, kirjutab Financial Times.

Maailma suurim sotsiaavõrgustik Facebook suunab viimasel ajal palju raha nii-öelda äppide perekonna loomisse, mille näidetena võib tuua WhatsAppi ning Instagrami. Kulud on suurenenud ka näiteks seetõttu, et Facebook on laienemise tõttu pidanud juurde palkama palju inimesi.

Esimeses kvartalis suurenesid Facebooki kulud 83% võrra, samal ajal kui tugevnenud dollar vähendas Facebooki käivet, mis oli esimeses kvartalis 3,5 miljardit dollarit. Varem oldi ennustatud 3,6 miljardilist käivet. Viimane tähendab, et esimest korda 11 kvartali jooksul ei täitnud Facebooki käive ootusi.

Sellest hoolimata arvas Facebooki juht Mark Zuckerberg, et tänavusele aastale on tehtud hea start.

Facebooki kasutajate arv suureneb, võrreldes eelmise aasta märtsiga oli Facebooki kasutajate arv suurenenud 13% võrra 1,44 miljardi inimeseni, kellest 936 miljonit inimest külastab saiti iga päev, kellest omakorda 798 miljonit logib Facebooki nutitelefoni kaudu.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Kertu Karner
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112