Autor: Merlin Mägi • 4. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA koolitab Lõuna-Ameerika infoturbeeksperte

Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) jagas Tallinnas oma infoturbealaseid teadmisi ja kogemusi infoturbeekspertidele Costa Ricast, Guyanast, Jamaicalt, Nicaraguast, Panamast, Paraguayst ja Uruguayst.

Koolitus keskendus intsidentide haldamise üksuste ülesehitamise ja nende igapäevatöö korraldamise õpetamisele. Käsitleti ka küberkuritegevuse, küberturvalisuse riigisisese korralduse ja organisatsioonide ülesehituse, regulatsioonide loomise ja jõustamise teemasid ning jagati küberõppuste korraldamise kogemusi.

"Meil on hea meel, et saame jagada oma teadmisi ka geograafiliselt kaugetele riikidele, meie edusamme tuntakse ja kogemusi hinnatakse. Sellise partnerlusega aitame suurendada ka Eesti küberturvalisust," lausus RIA rahvusvaheliste suhete juht Liina Areng.

Tema sõnul aitab koostöö edendada Ameerika mandri riikide küberturvalisust ja toetada neis riikides e-valitsemise arengut. Ühtlasi aitab see tugevdada Eesti kui avatud ja innovaatilise riigi kuvandit maailmas.

Lisaks RIA lektoritele osalesid ettekannetega Justiitsministeeriumi, Politsei- ja Piirivalveameti, Välisministeeriumi, Ameerika Ühendriikide saatkonna, NATO küberkaitse koostöökeskuse, Kaitseliidu küberkaitseüksuse, Tallinna Tehnikaülikooli, e-Estonia Showroomi ning Innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse Mektory eksperdid.

Koolitus toimus Ameerika Riikide Organisatsiooni koostöö raames, kus Eesti osaleb vaatlejariigina. Mullu sõlmis Riigi Infosüsteemi Amet OAS-iga koostöölepingu, mille alusel pakub RIA oma teadmisi ja kogemusi Ameerika mandri riikide küberjulgeoleku edendamisel. Mullu osalesid RIA eksperdid mitmel OAS-i koolitusmissioonil, mille eesmärk oli sihtriikide küberturbe suutlikkuse tõstmine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052