Autor: Merlin Mägi • 13. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes pretendeerivad Eesti parima e-teenuse tiitlile

Eesti ettevõtted, organisatsioonid ja eraisikud esitasid parima e-teenuse konkursile 67 e-teenust, mis aitavad lihtsustada igapäevast elu, tegeleda paremini äriga ning suhelda ametiasutustega. Esitatud kandidaatidega saab tutvuda siin.

Avaliku sektori teenuseid konkureerib 22, erasekori teenuseid 39 ning 6 kodanikuühiskonna teenust.

Omavahel võistlevad teenused alates e-residentsuse andmise keskkonnast pangandusteenusteni. Kandidaatide seast võib leida parkimiskorraldusteenuse, küttepuude elektroonilise hankimise teenuse, kaebuste infosüsteemi kui ka teenuse, mis võimaldab ettevõtetel oma klientide ees paremini vabandada.

Majandus- ja taristuministri Kristen Michali sõnul näitab esitatud teenuste suur hulk, et e-ühiskond pole kaugeltki valmis ning selle arendamine käib elavalt edasi. “Kui räägime, et Eesti soovib maailmas heade teenustega suunda näidata, siis see eeldabki, et igal aasta sünnib kümneid ja uuendatakse sadu teenuseid,” ütles ta.

Parima e-teenuse tiitel on suurim riiklik tunnustus Eesti e-teenustele ning selle aasta võitjad kuulutatakse välja 4. juunil.

Konkursi žüriisse kuuluvad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) riigi infosüsteemide osakonna juhataja Aet Rahe, disainer ja ettevõtja Tõnu Runnel, kodanikuühiskonna ekspert Hille Hinsberg, ettevõtja Rain Rannu, World Summit Awardi esindaja Eestis Katri Ristal, Riigi Infosüsteemi Ameti analüütik Anto Veldre ning MKMi infoühiskonna teenuste osakonna juhataja Janek Rozov.

Konkursi kandidaatide seast valitakse välja ka teenused, mis esindavad Eestit rahvusvahelisel e-teenuste konkursil World Summit Award.

Konkurss „Eesti parim e-teenus 2015“ toimub EL struktuurifondide programmist „Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine“ Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel. Konkursi ellukutsuja on Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) ning seda korraldab BDA Consulting OÜ.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755