Jaga lugu:

Taxify asutaja jagaks töötajatele osalusi

Palk ei hoia ühtegi andekat inimest kinni, seda teeb ainult visioon ja osalus ettevõttes, rääkis Taxify asutaja ja tegevjuht Markus Villlig Pärnu juhtimiskonverentsil.

"Töötajad loobuvad kergesti suuremast palgast, et teha huvitavat tööd," rääkis Villlig. "Nad teevad seda, millesse usuvad. Neid huvitab idee. Kui sul on parimad inimesed, aga sa ei suuda neid kinni hoida, siis nad lähevad lihtsalt minema."

Villig toonitas, et parimad ei tulegi tööle, kui nad ei saa ettevõttes osalust. Enamik ettevõtteid ei saa sellest tema sõnul veel aru, Ida-Euroopasse pole see mentaliteet veel jõudnud.

Kuna nõudlus spetsialistide järele on suur, siis lojaalsust kui sellist enam pole, märkis Villig. "Insenerid vahetavad väga kergesti töökohta. Kui kõik on veebis, on lihtne teada saada, mis on teises ettevõttes paremini kui minu omas. Inimesed teavad väga hästi oma võimalusi."

Nende tõsiasjade mõistmine on Villligi sõnul noorte ettevõtjate suur eelis. Nad mõistavad, et palk ei hoia kedagi kinni. Nad teavad, et need, kellel on osalus, on oluliselt tootlikumad. Start-up'ide juhid annavad oma töötajatele palju vabadust ja loobuvad mikrojuhtimisest.

Kuna iga asjalik inimene saab Villigi sõnul oma ettevõtte loomisega hakkama, peab traditsioonilistel ettevõtetel olema hea vastus küsimusele, miks peaks andekas inimene sinna jääma. Villig soovitab nn dinosaurustel leida põhjuse, miks nende töötajad ei peaks oma ettevõtet looma. See saab olla ainult osaluse andmine.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt