Autor: Mariliis Pinn • 26. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnu Runnel – huvid vahetuvad, veeb jääb

Kahe luuletaja poeg Tõnu Runnel on tuntud omaloodud ilusa veebihaldus­lahendusega Edicy, millest tänaseks on välja kasvanud Voog. Veeb on üks väheseid asju, millega ta on püsivamalt tegelenud, tema huvid laiuvad tehisintellektist köögikunstini.

Disain on üks teema, mis Tõnu Runneli silmad särama paneb. Kui tavaline inimene liigitab disaini pigem kunsti alla, siis Runneli sõnul on see mõtlemisprotsess, mis aitab asjade funktsiooni arusaadavaks teha. “Hea disain on vorm kindlale funktsioonile, ilu on disaini teenistuses, ilu on komponent, et inimesed huvitama panna,” suhtub ta disaini äärmiselt praktiliselt. Seejuures pole oluline just visuaal, vaid kommunikatsioon ehk et sõnum jõuaks võimalikult selgelt kohale.

Saatus selge juba noores eas

“Siis plahvatas,” kirjeldab Runnel kogemust, milleni viis 9. klassis toimunud arvutitund. Nimelt olid tookord teemad Word ja Excel, millega noor Runnel oli juba tutvunud ning õpetaja palus siis uurida, kuidas kodulehti tehakse. “See oli, nagu lapsele selgitataks liikuvat pilti. Ta ei tuleks selle peale, et film koosneb paljudest paigal seisvatest tavalistest piltidest. Samuti ei tulnud ma selle peale, et kodulehe disain on tegelikult tekstiread, millega kirjeldatakse arvutile, kuidas lõpptulemus välja peab nägema,” meenutab ta. Pool aastat hiljem tegi ta juba sugulastele kodulehti.

Pikemalt saate lugeda Äripäeva veebiportaalist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755