8. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise vahendab 700 miljonit eurot kuus

Soodsaid rahaülekandeid pakkuva TransferWise’iga tehakse nüüd rahaülekandeid 500 miljoni naela ehk ligi 700 miljoni euro eest kuus, millega on kasutajad kokku säästnud üle 22 miljoni naela (30 mln euro) pankade teenustasudelt, teatas ettevõte.

TransferWise’i kaasasutaja Taavet Hinrikuse sõnul on 500 miljoni naela piiri ületamine ettevõttele oluline teetähis. "See näitab, et inimesed on saanud oluliselt teadlikumaks sellest, kuidas pangad ja teised vahendajad rahvusvaheliste rahaülekannete tegelikke teenustasusid peidavad," ütles Hinrikus.

Ta märkis, et ettevõtte turuosa rahvusvahelistes ülekannetes Suurbritannias on 2%. "Mida enam klientidel traditsioonilisest pangandussektorist kõrini saab ja nad TransferWise’i sarnaseid õiglasemaid alternatiive otsima asuvad, seda enam see osa kasvab," sõnas Hinrikus.

Eestlaste loodud TransferWise pakub võimalust teha ülekandeid erinevate valuutade vahel, maksmata seejuures tohutuid teenustasusid, mida nõuavad traditsioonilised pangad. Aasta alguses kaasas ettevõte rekordilise investeeringu, kui sai välisinvestoritelt 58 miljonit dollarit (ca 51 mln eurot) kapitali.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052