Autor: Kadri Põlendik • 9. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endiste skaiplaste loodud Fleep saab 800 000 eurot

Skype’i endiste töötajate välja mõeldud suhtlusprogramm Fleep, mis tahab kaotada traditsioonilise e-kirjasuhtluse, sai seniste investorite Jaan Tallinna ja Rockspringi juhtimisel järjekordse rahasüsti, millega on eestlaste idufirma saanud kokku juba ligi 2 miljonit eurot.

800 000 euro suurune seemneinvesteering tuleb Eesti ja Suurbritannia ingelinvestoritelt, kelle eesotsas on juba varem Fleepi investeerinud Skype’i asutaja Jaan Tallinn ja briti investeerimisettevõte Rock Springs. Mõlemad investeerisid hiljuti teisegi Eesti idufirmasse - Funderbeami.

Tallinn ütles, et tal on hea meel jätkata Fleepi rahastamist, sest usub, et e-kirjad on iganenud suhtlusviis ja eestlaste idufirmal on teadete vahetamiseks parim lahendus, mida ta on näinud. “Ma tean meie Skype’i päevadest, milline oli meie tipptöötajate kvaliteet ja seetõttu ootan, et Fleep mõjutab teadete edastamist samamoodi nagu kunagi Skype mõjutas heli- ja videosuhtlust," ütles Tallinn.

Ka Rockspringi juht David Gammon oli rahul, et tal on võimalus Fleepi toetada. Tema sõnul on eestlaste idufirma võtnud parima osa e-kirjadest, ühendanud selle sõnumite vahetamisega ja pannud väga sujuvalt tööle. „Seetõttu on Fleepist saanud minu jaoks igapäevane asendamatu tööriist,” ütles Gammon.

Fleepi asutaja ja tegevjuht Henn Ruukel ütles, et tänu investeeringule ollakse oma tulevikus kindlad, sest ees ootab mitu olulist uuendust. „E-post on igand 1970. aastatest ja me ehitame järk-järgult tööriistu, et see täielikult käibelt kaoks,” selgitas Ruukel.

Koos investeeringuga teatas idufirma ka muudatustest oma teenuse maksustamisel. Nimelt seni nägid kasutajad oma vestluste ajalugu lõpmatuseni vaid raha eest. Nüüd on kogu vestluse ajaloo nägemine tasuta, samuti suurenes mälumaht 5 gigabaidini. Tasulistel tellijatel on ligipääs 50GB suurusele andmemahule. Samuti vähenes ka tasulise paketi hind kuni uued funktsioonid valmivad.

25 000 kasutajaga Fleepil on kavas suve jooksul lansseerida „olulised uued funktsioonid“, mille põhjal tehakse uus tasuline pakett.

“Me võtame tõsiselt oma eesmärki asendada e-post,” ütles Ruukel. Pärast Fleep ID ehk e-posti aadressile alternatiivi lansseerimist sai ettevõte palju tagasisidet, et e-kirjadest lõplikult loobumiseks peab inimestel olema kindlus, et nad pääsevad alati ligi oma vestlustele ja failidele. Seetõttu otsustaski idufirma Ruukeli sõnul oma teenuse hinnastamist muuta. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755