Merlin Mägi • 19 juuni 2015

Pooled IT tudengid hakkavad saama stipendiumi

Uuest õppeaastast suurenevad Tartu ülikoolis arvutiteaduse erialade tudengitele makstavad stipendiumid ning esimest korda antakse stipendium pea pooltele IT tudengitele.

Kui viimased kolm aastat on 20% parimatest TÜ IT tudengitest saanud stipendiumi, siis uuest õppeaastast lisandub Euroopa Sotsiaalfondi toetus, mis tagab ka pingereas järgmistele 30%-le kandidaatidele stipendiumi. Kui 20% parimatest IT tudengitest saavad bakalaureuseastmes 240 eurot kuus ning magistris 300 eurot kuus, siis pingereas järgmised 30% kandidaate saavad stipendiumi 160 eurot kuus.

Tartu ülikooli matemaatika-informaatikateaduskonna prodekaani Varmo Vene sõnul on erialastipendiumid olulised, et tudengid saaksid keskenduda täielikult kõrghariduse omandamisele. „Oleme ülikoolis leidnud võimaluse, et toetada andekaid tudengeid erialadel, mille järele on tugev ühiskondlik nõudlus. IT akadeemia ja Euroopa sotsiaalfondi vahendite kombineerimisel saame tunnustada tublisid ja kõige silmapaistvamaid arvestatavalt suurema stipendiumiga,“ lisas Vene.

Vene on kindel, et vaid läbi õppetööle pühendumise saab tagada pealetuleva IT-põlvkonna kvaliteedi, kes looksid oma tegevusega nii kohalikku kui ka rahvusvahelist lisaväärtust ning paneksid aluse tugevatele IT-ettevõtetele, nagu seda on teinud vilistlastest eelkäijad, ZeroTurnaround’i, Taxify, Nortali, Fortumo, Transferwise’I jt IT-ettevõtete asutajad. 

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821