Autor: Almondi Esco • 6. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamkivi soovib Telepordiga valitsusi raputada.

Skype'i looja Sten Tamkivi tuli välja uue mobiilirakendusega Teleport, mis aitab inimestel parimat elukohta valida. Päevalehe ajakirjaniku Tanel Saarmanni artiklist selgub, kuidas see idee paneb kõik maailma linnad ja riigid omavahel talentide pärast võitlema.

Päevalehe ajakirjaniku Tanel Saarmanni artiklist selgub, kuidas see idee paneb kõik maailma linnad ja riigid omavahel talentide pärast võitlema.

 “Tänapäeval ei ole elamise ja töötamise asukoht oluline. Kolimise mõiste hägustub. Meie võimaldame inimestel teada saada, kus asub nende jaoks sobivaim koht,” selgitas Tamkivi, kelle rakendus suudab kasutajate poolt sisestatud infokihi põhjal pakkuda talle sobivamate elupaikade pingerea.

Eestist kuulub Telepordi süsteemi Tallinn, mille kohta on infot rohkem kui teiste linnade kohta, aga huvi on juba tundnud ka Soome. “Tahame jõuda punkti, kus kõik maailma riikide valitsused konkureerivad kõigi maailma kodanike pärast,” sõnab Tamikivi kelle Telepordis on juba 110 linna, andmekihte 125 ja nende arv suureneb igal nädalal.

Loe täispikka artiklit siit

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052