8. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võlad ja tülid tuntud idufirmas

Äripäeva värskest artiklist selgub, et delikaatsete isikuandmetega Signwise nime all tegelev idufirma, kes sai veel eelmisel aastal EASilt pea 300 000 eurot toetust, on pööranud tülli mitme töötajaga ja on raskustes nii lõpparvete kui ka riigile maksuvõla tasumisega.

Seni on Signwise tuntud kui üks Eesti edukatest idufirmadest. Ettevõte tegeleb delikaatsete isikuandmete pilves hoidmise ja digiallkirjastamise teenuse pakkumisega. Firma kodulehel kiidavad teenust nii Arengufond, TF Pank kui ka Fusion varahaldus. Firmasse on investeerinud tuntud ettevõtjad, näiteks Alar Tammingu suurosalusega AS Tavid ning IT-visionäär Linnar Viik, samuti Mobi Solutions OÜ. Lisaks on ettevõte saanud EASilt toetusi kolmel korral kokku üle 300 000 euro. Tänavu kevadel osales Signwise Arengufondi programmis, mis aitas 20 Eesti idufirmal müüki käivitada.

Mitu endist, anonüümsust palunud töötajat rääkis Äripäevale aga, et ilusa fassaadi taga on tegelikult peidus probleemide pesa. Aasta algusest on nende sõnul firmast lahkunud süsteemijuht, turundusjuht, kommunikatsioonijuht, kaks süsteemiadministraatorit, tehnoloogiajuht ja jurist. See tähendab, et sisuliselt on firmast aasta jooksul lahkunud pea pooled töötajad, ühtekokku kaheksa inimest. Mitmel lahkunud töötajal on ühtlasi tulnud hüvasti jätta ka mõne kuupalga kaotusega. Ilmekas on fakt, et Signwise on töövaidluskomisjonis klaarinud või klaarimas vähemalt kuut erinevat töövaidlust. Samal ajal otsib firma kodulehe andmetel vähemalt viit uut töötajat.

Kuna ettevõtte endised ja praegused töötajad on valdavalt seotud konfidentsiaalsuslepetega, ei soostunud ükski töötaja Äripäevaga avalikult rääkima. Küll aga rääkisid mõned töötajad anonüümselt oma kogemusest Signwise'is, hoiatuseks teistele.

Loe täispikka artiklit aripaev.ee'st

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755