9. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eu-LISA valis Accenture ja Tieto it-teenuste osutajateks Tallinnas

Euroopa suuremahuliste IT-süsteemide agentuur eu-LISA on valinud ettevõtted Accenture ja Tieto IT-teenuste osutajaks Tallinnas.

Konsortsium aitab eu-LISAl täiustada IT-arhitektuuri, suurendada tööjõudlust ning osutada IT-teenuseid eu-LISA klientidele üle maailma. Tehnoloogiateenused hõlmavad rakenduste väljatöötamist, biomeetrilise süsteemi hooldust ning võrgu ja andmesäilituse täiustusi.

Lepingud on sõlmitud kahes osas kaheks aastaks koos võimalusega neid veel kaheks aastaks pikendada. Accenture ja Tieto tegid ühise pakkumise 2. osale, mis hõlmab agentuuri Tallinna esindusele osutatavaid teenuseid. Lepingud sõlmiti pärast konkurentsitihedat hankeprotsessi.

„Tieto osutab agentuuri Tallinna esindusele IKT-tugiteenuseid. Oleme teinud aastatepikkust koostööd valitsuse ja suurte asutustega ning meil on väga mitmesuguste IKT-teenuste osutamisel märkimisväärsed kogemused,” sõnas Anneli Heinsoo, Tieto Estonia tegevjuht.

Konsortsiumi juhtiv ettevõte Accenture – ülemaailmne nõustamis-, tehnoloogia- ja sisseostuteenuste ettevõte – pakub üldist projektijuhtimist peamiselt kliendi Brüsseli kontorist. Kolmandas asukohas Strasbourgis pakub eu-LISAle teenuseid Altran.

„Accenture’il on põhjalikud teadmised tööst riigiasutustest klientide ja piirivalveasutustega üle maailma, mis aitab neil suurte keerukate IT-projektide väljakutsetega toime tulla,” ütles James Slessor, Accenture’i ülemaailmse avaliku ohutuse äri tegevjuht. „Meil on hea meel, et meid on sellesse projekti valitud; meie kogemus töös konsortsiumi osana süsteemiga Schengen Information System (SIS II) annab eu-LISA puhul väärtusliku sünergia ja toetab suurepärast tulemust.”

eu-LISA on Euroopa Liidu amet, mis haldab ning edendab info- ja kommunikatsioonitehnoloogiat kui liidu õigus-, vabadus- ja turvalisuspoliitika eduka rakendamise peamist vahendit. Amet haldab suuremahulisi IT süsteeme:  SIS II,    teise põlvkonna Schengeni infosüsteem, mis on  Euroopa suurim infosüsteem julgeoleku- ja õiguskaitseasutuste koostööks;  VIS, viisainfosüsteem, mille abil saavad piirideta Schengeni ala riigid vahetada viisaandmeid ELi mittekuuluvate riikide kodanike kohta, kes on taotlenud lühiajalist viisat Schengeni alale sisenemiseks või seal ringi reisimiseks; Eurodac, Euroopa varjupaigataotlejate sõrmejälgede andmebaas, mida kasutatakse varjupaigataotluste käsitlemisel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755