Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 28. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiliäpp Barking sai pardale ühe Grabcadi investoritest

Iduettevõtmisesse Barking investeeris äsja ka Marek Kiisa, kes oli ka üks mehhaanikainsenere ühendava firma Grabcadi investoritest.

Kõivu sõnul liitus lisaks Rain Lõhmusele hiljuti investorina ka Marek Kiisa, kes panustab nii rahaliselt kui ka oma laialdase kogemustepagasiga. Kiisa on lisaks sellele, et ta oli üks GrabCADi investoritest, tuntud ka pea veerandsada aastat Eestis äri teinud eduka Rootsi pesuäriettevõtja Peter-Carl Yngve af Buréni äripartnerina.

Lõhmus investeeris Barkingusse sel kevadel 100 000 eurot.

Barkingu uute arengute kohta märkis Kõiv, et just äsja sisenenti ka ürituste parkimiskorraldusärisse. Näiteks on Barking Pärnus toimuva Weekend Festivali parkimiskorraldaja ning nad korraldasid parkimist ka Õllesummeri ajal.

Lisaks on Barking saanud omale kliendiks B2B sektorist ka ärihooned ning korteriühistud. "Nüüd saavad töötajad ja elanikud puldi asemel äpiga väravat avada," ütles ta ning lisas, et Barkingu äpiga avaneb ärihoonetel mitmeid uusi võimalusi. Näiteks on ettevõtetel võimalik teenindavale transpordile anda ligipääs graafiku alusel, näiteks E-R kl 9:00 - 18:00 ja puhkuse ajal võib parkimiskohad rendile anda naabrile või äripartnerile.

"Korteriühistud on toonud pidevalt probleemina välja turvalisuse küsimuse stiilis: "Nüüd hakkavad suvalised võõrad meie parklas kooserdama", kuid veidi järele mõeldes on olukord just vastupidine. Kui täna pole KÜ-l kontrolli, kes ning millal aeda sisenes, siis Barkinguga tekib ülevaade. Samuti, kui kuritahtlikul isikul on soov rüüstama tulla, ei ole kindlasti mõistlik ennast eelnevalt läbi Barking rakenduse identifitseerida," möönis Kõiv.

Suviste arengute kohta märkis Kõiv veel, et kui kevadel arvati, et kuna suvel liigub Tallinnas vähem autosid, siis pidurdub ka Barkingu kasv, aga selgus hoopis vastupidine. "Ilmselt on see tingitud asjaolust, et parklate hinnad lasti nii madalaks, et mujal parkimine on kohati 2-3 korda kallim," tõdes ta.

Tänaseks on Barkingu mobiiliäpiga liitunud üle 20 asukoha Tallinnas ja praeguse tempoga liitub Barkinguga umbes 100 parkimiskohta nädalas. Peagi avatakse esimene Barking parkla ka Sofias.

Küsimusele, kui suuri investeeringuid on Barkingul lähiajal vaja teha, vastas Kõiv, et alustavad järgmise investeeringu kaasamisega 2016. aasta algul.

Äripäeva teemaveeb ITuudised.ee korraldab 25. augustil juba kolmandat aastat järjest konverentsi "APP-konverents 2015: äri on kolinud mobiili". Konverentsil esineb 11 arvamusliidrit it-vallast. Konverentsi kavaga saab tutvuda SIIN

Lugege Barkingu uue investori Marek Kiisa taustast pikemalt selles Äripäeva loost

GrabCADi asutaja ja juht on Hardi Meybaum. Ettevõttel on ligi 2 miljonit insenerist liiget, klientide seas teiste seas tööstushiid General Electric ja NASA. Firmal on esindused Tallinnas, Cambridge´is Inglismaal ja Bostonis Ameerikas. Eelmisel aastal ostis GrabCADi suur 3D-printerite tootja Stratasys.

Äripäev tunnustas Hardi Meybaumi tiitliga aasta ärimees 2014.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755