Autor: Merlin Mägi • 12. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksumuudatuste hulk nõuab äritarkvara arendajate paindlikkust

Äritarkvaraturgu mõjutavaid kiirkorras maksumuudatusi on lähiaastatel tulemas rohkem kui varem, ütles ituudistele Excellent Business Solutionsi äriarendusjuht Tõnu Schilf.

"Viimane aasta on olnud äritarkvaraturul väga tempokas ja nõudnud paindlikkust, kuna lähima 15 aasta jooksul ei ole olnud järjestikku nii palju suuri ja kiirkorras maksumuudatusi kui tänavu. Sellises olukorras oli Eesti ettevõtetel vaja kiiresti ja paindlikult kohandada oma majapidamine uute regulatsioonidega, näiteks KMD kui TSD deklaratsioonide esitamiseks tuli Maksu- ja Tolliameti arenduste tõttu tarkvara korduvalt uuendada. Kuna maksudebatt ja sellest tulenevad kiirmuudatused on saamas viimasel ajal pigem normiks kui eriolukorraks, siis on majanduslikult otstarbekas viia ettevõtte äritarkvara üle pilveteenusele, kuna see kindlustab selliste muutuste kiire ning valutu kasutuselevõtu," selgitas Schilf.

Columbus Balti regiooni juhi Ivo Suursoo sõnul on sunnitud investeeringud seaduste muudatustest olnud peale eurole üleminekut järjepidev mure ja mitte ainult Eestis, vaid kogu Balti regioonis.

Klientidele nende kulude vähendamiseks toodab Columbus Suursoo sõnul standardseid muudatuspakette ning viib riigiga suhtlemist üle pilvepõhistele rakendustele."Ma ei näe mõtet, et peaks seadusandja poole näppu vibutama, pigem arendame jätkuvalt kuluefektiivsemaid lahendusi," ütles Suursoo."Kahjuks ei toimi keskmiste ja suurettevõtete jaoks veel täielikult ühtsetele pilvelahendustele ülemineku idee, kuna suuremate ettevõtete huvi on majandustarkvara kohendada oma äri järgi - sageli nähakse selles oma konkurentsieelist."

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755