Autor: Mait Kraun • 21. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google kaotas äikesetormide tõttu andmeid

Belgias tabas äike mitut Google'i andmekeskust, mis põhjustas ka andmete kaotust, vahendab CNN Money.

Google’i ühte andmekeskust tabas eelmisel nädalal 4 äikesetormi, mis põhjustasid ettevõttele väikseid, aga pöördumatuid andmekaotusi kolmes Google’i pilveteenuste keskuses Belgias. Varugeneraatorid hakkasid kohe tööle, aga väikest osa andmetest ei suudetud taastata, ütles Google.

Äike mõjutas vaid äriklientidele mõeldud teenuseid – ettevõtted kasutavad Google’i servereid, et teha kõrget jõudlust vajavaid arvutusi. Tavatarbijale suunatud teenused, näiteks Gmail, YouTube või Google Drive ei olnud mõjutatud.

Intsidendi raportis ütles Google, et vähem kui 0,000001% nende Lääne-Euroopa kõvaketaste mahust oli kadunud.

Charley David, kes töötab Prantsusmaa idufirmas Azendoo, ütles, et tema ettevõtte teenused olid maas 12 tundi. „Google taastas meie andmetest väikse osa, aga ma pidime suurema osa manuaalselt ise taastama,“ ütles David. Õnneks oli Azendoo kõik oma andmed ühe teise Google’i andmekeskuse kaudu taganud.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112