24. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CGI Eesti AS, AdCash OÜ ja Bluegate OÜ kandideerivad Aasta Uuendaja tiitlile

CGI Eesti AS, AdCash OÜ ja Bluegate OÜ konkureerivad EASi Ettevõtluse Auhinna konkursi Aasta Uuendaja tiitlile. Võitja kuulutatakse välja 8. oktoobril toimuval Eesti parimate ettevõtete pidulikul auhinnagalal.

Tarkvaraarenduse valdkonnas tegutsev CGI Eesti OÜ pakub teenuseid klientidele üle kogu Euroopa. Muuhulgas on Eestis CGI poolt loodud GIS-122 tarkvara, mis kuvab häirekeskusele automaatselt helistaja asukohale lähimad politsei-, kiirabi- ja päästemeeskonnad. Samuti on ettevõtte kaasa löönud Tartu Ülikooli noorte teadlaste poolt valminud ESTCube-1 ja peagi valmiva TTÜ Mektory kosmoseprogrammi satelliiitide loomisel. Möödunud aastal oma müügitulu 20 protsendi võrra kasvatanud ettevõte on tööandjaks 152 inimesele.

2007. aastal prantslase Thomas Padovani poolt asutatud AdCash OÜ on lühikese ajaga teinud läbi märkimisväärse eduloo. Oma tehnoloogia abil internetis reklaamikampaaniaid läbi viiv firma omab kliente üle maailma. Adcash® kaubamärki kasutades kuvatakse igas kuus üle 20 miljardi reklaamiühiku ligi 250 riigis. Ettevõte kasvatas oma 50 töötajaga eelmisel aastal müügitulu 77 protsenti, viies selle 42,8 miljoni euroni.

Hambaraviteenuse pakkuja Bluegate OÜ üllatas 2014. aastal turgu ainulaadse nutirakendusega. Nende loodud hambaraviäpp võimaldab muuhulgas broneerida aegu, lisada end ootelisti, saada meeletuletusi ja tutvuda õpetlike videotega. Järgmise sammuna plaanitakse rakenduses kättesaadavaks teha ka patsientide raviga seotud andmed. Ettevõttes töötab 19 inimest ja müügitulu suurenes eelmisel aastal 31 protsenti.

Konkursi Aasta Uuendaja 2015 eesmärk on tunnustada Eestis tegutsevaid  ettevõtjaid, kes on uuenduste väljatöötamise ja eelkõige nende tulemusliku rakendamisega saavutanud majanduslikku edu, loonud kõrgema lisandväärtusega töökohti või kasutanud teadusmahukaid lahendusi oma toodete ja/või teenuste arendamisel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052