Autor: Merlin Mägi • 27. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eraldiseisvate äppide aeg on läbi

Eraldiseisvate mobiiliäppide aeg on läbi. Mobiilirakendus on suurepärane kanal, kuid see ei saa toimida üksi - ta peab olema osa suuremast ettevõtte digitaalstrateegiast, kirjutas ITuudistele Eesti esimese mobiilse innovatsiooni agentuuri Rubik`s Solutions juht Erik Ehasoo.

"Äpp peab täitma eesmärke, mida muud kanalid täita ei suuda - personaliseeritud teenused sh asukohapõhine, regulaarne, kiire ja mugav otsesuhtlus kliendiga jpm. Sama käib ka teiste uute tehnoloogiatega - neid ei ole mõtet teha tegemise enda pärast või lihtsalt seepärast, et see on moes. Uued tehnoloogiad tekivad, et lahendada probleeme, nii peab ka ettevõte kasutusele võtma uusi kanaleid ja tehnoloogiaid selleks, et pakkuda uut väärtust, mis toetaks ettevõtte põhitegevust," rääkis Ehasoo. Tihti on vaja ümber mõelda kogu senine ärimudel, mida ettevõttel endal võib olla väga raske ellu viia. See on ka põhjuseks, miks just startupid on saavutanud edu mitmetel juba "toimivatel" turgudel. Seda, mida Taxify tegi taksonduses, on võimalik saavutada ka pea kõikides teistes valdkondades" kinnitas Ehasoo.

Kuna ettevõtted on aina enam hakanud huvi tundma just strateegilise innovatsioonipartneri leidmisest, kes aitaks ka äriliselt kaasa mõelda, mitte vaid tehnilist lahendust pakkuda, muutis ka Rubik's Solutions oma suunda. Kui 2,5 aastat tagasi alustas Rubik`s Solutions mobiili arendusagentuurina, siis viimase kuue kuu jooksul on arenduselt liigutud mobiilse innovatsiooni ja strateegia valdkonda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052