Autor: ITuudised.ee • 28. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Net Group arendab targa elektrivõrgu lahendust

Net Group`i tegevjuht Priit Kongo.
Foto: Andras Kralla
Eesti tarkvaraarendusfirma Net Group OÜ arendab andmevahetusportaali Estfeed ühe partnerina targa elektrivõrgu lahendust, mille abil saavad tarbijad tulevikus analüüsida oma majapidamise energiatarbimist ja mõtestada oma tarbimiskohaga seotud infot.

„Energeetika-alased tarkvaralahendused on Net Group-i fookus juba viimased seitse aastat. Oleme saavutanud klientide usalduse nii Eestis kui ka välismaal tänu eestlastele omasele nutikusele ja „startupilikule“ efektiivsele tegutsemismudelile,“ on Net Group-i tegevjuht Priit Kongo rahul.

„Estfeedi projekti konsortsiumi partnerite koostöös loodud lahendused, mis on oma olemuselt interdistsiplinaarsed kaasaegsed rakendused, nõuavad arenduspartnerilt avatud mõtlemist, nutikust ning täit pühendumust. Net Group kogenud ja pädeva arenduspartnerina on täpselt selline,“ kinnitab Estfeedi projektijuht Kristo Klesment.

Käesoleval kuul anti üle esimesed tarkvara komponendid, milleks on dünaamiline peakaitse analüüsivahend jaotusvõrgu klientidele ja andmeallikate integratsiooni funktsionaalsus.

Estfeed on Eleringi, Elektrilevi, Taastuvenergia Koja, VKG Soojuse ja Ericsson Eesti töötajate ja hankepartnerite ühiselt loodud andmevahetusportaal koos näidisrakendustega, mille abil saavad  nii organisatsioonid kui ka eraisikud korraldada oma energiatarbimist tõhusamalt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755