Autor: Aali Lilleorg • 10. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koostööst kasvas välja uus nutika lahenduse pakkuja

Foto: Synerall
Net Group ja Imatra Elekter asutasid kaasaegsetele energiaettevõtetele kliendihaldus- ja arvelduslahenduste pakkuja. Uue ettevõtte nimi on Synerall AS.

Asutajad Net Group ja Imatra Elekter on valdkonna-alast arendustööd teinud juba kümmekond aastat ning loodud idufirmasse Synerall AS koondati kokku kogu loodud know-how.

Syneralli tarkvara on üks esimesi täielikult veebipõhine ja avatud elektriturule kohandatud tarkvarapakett Põhjamaades. Ettevõtte asutajate sõnul on Syneralli eesmärk jõuliselt edasi arendada olemasolevat tehnoloogiat ning müügieesmärgiks jõuda peagi arvestatava turuosani Põhjamaades. Peagi loodetakse hakata lähiriikides haldama vähemalt 3,5-4 miljonit mõõtepunkti ning arendada Synerallist regiooni nutikaim lahenduste pakkuja. See on väljakutse, mis tähendab palju põnevat tööd nii Syneralli tiimile kui ka Net Groupile ja Imatra Elektrile.

Syneralli saavad kasutada ka kõik teised energiaettevõtted lisaks Imatra Elektrile. Eestis on näiteks Syneralli kasutajateks veel VKG Elektrivõrgud ja VKG Soojus, Inglismaal Wilson Energy, Soomes Vihreä Älyenergia ning Keravan Energia.

Synerall AS nõukogu liikmeteks on Märt Jemmer (Imatra Elekter), Priit Kongo ja Sven Peekmann (Net Group), juhatuse liikmed on Jaan Feldmann ja Kert Rungi.

Net Group on Eesti tarkvaraarendusettevõte, mille energeetika-ala lahendused on kasutusel Eestis, Soomes, Inglismaal ja mujal maalimas. 2015. aastal osales ettevõte andmevahetusportaali Estfeedi ühe partnerina nutika elektrivõrgu lahenduse väljatöötamisel, mille abil saavad tarbijad tulevikus analüüsida oma majapidamise energiatarbimist ja mõtestada oma tarbimiskohaga seotud infot.

Imatra Elekter on elektrienergia jaotus- ja müügiettevõte, kes osutab võrguteenust ja müüb elektrit Lääne maakonnas ja Viimsi vallas 25 000’le kliendile. Imatra Elekter AS kuulub Kagu-Soomes asuvale elektrienergia tootmisele, jaotamisele ja müügile keskendunud energiakontsernile Imatran Seudun Sähkö OY. Kontserni ajalugu ulatub aastasse 1928.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474