Autor: Aali Lilleorg • 21. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes lähevad Varssavisse KICkoff Competition konkursile 150 000 eurot püüdma?

Foto: Teaduspark Tehnopol
Läinud nädalal toimus Teaduspargi Tehnopol eestveetav säästva energia ideede konkursi KICkoff Competition regionaalne võistlus, mille võitsid Eesti energitõhususe iduettevõtted PolarSol ja LeafBug. Nemad saavad pääsu Varssavis 17.-18. septembril toimuvale poolfinaali, kus valitakse omakorda 10 finalisti lõppvõistlusele, mis toimub 20. septembril.

„Meie initsiatiiv KICkoff konkursi regionaalse eelvooru korraldamisel on kahtlemata edendada Eestis rohetehnoloogia valdkonnas säästva energia ettevõtlust ning aidata alustavatel ettevõtetel leida vajalikku mentortuge ja kontakte oma toote arendamiseks ja turule toomiseks nii Eestis, kui väljaspool. KICkoff võistlus on ideaalne võimalus energiatõhususe startupidele näidata end rahvusvahelisel püünel ning leida seeläbi vajalikke kontakte ja investoreid“ lausus Teaduspargi Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Kaija Valdmaa.

Konkursile laekus ideid taastuva energia valdkonnast kuni robotiteni välja. 9 osalenud meeskonda said kohtunikele tutvustada 3 minuti jooksul oma ideed. Kohaliku vooru võitjateks on automatiseeritud tänavapuhastuse robot LeafBug, mida arendab tehnoloogiaettevõte Difi.Net ja PolarSol, mis on terviklik küttesüsteem maa-aluse unikaalse soojusvaheti, päikese veeküttepaneelide ja energiasalvestusüksusega.

20. september Varssavis toimuvale Finals Galale pääsevad Euroopa 10 parimat ideed, mille tiimid saavad võimaluse tutvustada oma lahendusi investorite ees, lisaks palju kontakte ja meedia tähelepanu. Top 3 ideed saavad auhinnaks vastavalt 10 000, 5 000 ja 3 000 eurot ja pakkumise KIC InnoEnergy Highway® kiirendisse koos kuni 150 000 euro investeeringuga. Lõpu-galal osalevad ka mitmed era- ja institutsionaalsed investorid, kellel on lubatud teha investeeringu pakkumisi parimatele ideedele.

Teaduspark Tehnopol ja KIC Inno Energy koostööst: Tallinna Teaduspark Tehnopol sõlmis 2015.aastal koostöölepingu Euroopa tasandi suurettevõttega KIC InnoEnergy, mille eesmärgiks on edendada innovatsiooni, ettevõtlust ja haridust säästva energia valdkonnas tuues kokku teadlased, tööstusettevõtted ja teadusasutused 27st üle-Euroopalisest organisatsioonist. KIC Innoenergy´ga sõlmitud koostöölepingu eesmärgiks on tagada Eesti energiavaldkonna innovaatiliste tehnoloogiaettevõtete juurdepääs KIC InnoEnergy investeeringutele ja rahvusvahelistele ettevõtlusprogrammidele. Selleks pakub Tehnopol ettevõtetele nõustamistuge programmide sisu, kontaktide leidmise ja investeeringute kaasamise osas. Laiem koostöö eesmärk on tehnoloogiasiirde ülikoolist ettevõtlusesse edendamine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755