Autor: Aali Lilleorg • 2. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teaduspark Tehnopol viib tervisetehnoloogia ettevõtted India ja Uganda turgudele

Projekti „CB Health Access“ juht Külle Tärnov
Foto: Tehnopol
Tallinna Teaduspark Tehnopol juhib koostöös Kesk-Läänemere Interregi programmiga projekti „CB Health Access“ ettevõtluse edendamiseks tervisetehnoloogia valdkonnas. Projekti eesmärk on aidata Eesti, Soome, Rootsi ja Läti tervisetehnoloogia ettevõtetel, sealhulgas neil, kes tegutsevad e-tervise ning meditsiini- ja biotehnoloogia valdkonnas, laieneda uutele turgudele. 2016. aasta sügisel avatakse India ja Uganda turud.

„Hakkame tervisetehnoloogia ettevõtetele tutvustama India ja Uganda turgu,“ märkis projekti „CB Health Access“ juht Külle Tärnov. „Mõlema – nii India kui ka Uganda jaoks – valitakse meie neljast partnerriigist välja 17 tervisetehnoloogia ettevõtet.“ Ta lisas, et programmi ja uusi turge tutvustav seminar toimub kõigis partnerriikides septembris. Pärast seminari valitakse välja programmis osalevad ettevõtted.

Programm raames on plaanis järgmised tegevused:

tervisetehnoloogia turgude tutvustamine,iga ettevõtte individuaalne nõustamine,sihtturgude suhtes ärieesmärkide seadmine,teabe hankimine ja võimalike koostööpartnerite leidmine.

Oodatav tulemus on, et ettevõte jõuab sihtturul esmase müügitehinguni.

Eesti partner Tartu Biotehnoloogia Park avab tee hiiglaslikule India turule, samal ajal kui Rootsi MedTechi klaster koostöös SweCare’iga sillutab teed Uganda kiiresti arenevale turule sisenemiseks.

Projekt CB Health Access kestab kolm aastat, mille jooksul valitakse piirkonnast iga turu jaoks 17 ettevõtet. Neil ettevõtetel tuleb võtta sihikule üks turg ning nende meeskonnad peavad olema valmis alustama oma toote viimist uuele turule. USA-le ja Lõuna-Koreale suunatud programmidega alustati 2016. aasta kevadel ning praegu tehakse intensiivselt koostööd väljavalituks osutunud ettevõtetega.

Projekti „CB Health Access“ juhtpartner on Tallinna Teaduspark Tehnopol. Teised partnerid on Tartu Biotehnoloogia Park, Turu Teaduspark, Enixus Baltics Latvia, SweCare ja Swedish Medtechi klaster. Projekti rahastatakse Kesk-Läänemere Interregi programmist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755