5. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuameti hanke võitis kalleim pakkuja

Maksuameti hanke võitnud Velvet DP üks omanikest ja loovjuht Janno Siimar.
Foto: Raul Mee
Eelmisel nädalal kuulutas maksu- ja tolliamet välja uue e-maksuameti/e-tolli kujundustööde hanke võitja, kelle pakkumine oli konkurentidest kolm korda kallim ning edestas teisele kohale jäänud ettevõtet vaid ühe punktiga. Maksuamet probleemi ei näe.

“Me ei lähe kohale sellise jutuga, et teeme nii, nagu te tahate, vaid me tuleme ja ütleme, mida teame oma kogemusest ja mida peab tegema,” selgitas hankel edukaks kuulutatud Velvet DP üks omanikest ja loovjuht Janno Siimar oma põhimõtet.

Maksuamet selgitas, et nad ei läinud hankega otsima ka mitte niivõrd hinda kui selge visiooniga sisu. Hanke võitja pakkumine on ca 10% ameti iga-aastasest IT-investeeringute mahust.

Hanke viimases voorus esitas oma pakkumise neli ettevõtet, millest kolm jäid vahemikku 40 000–50 000 eurot ja üks, mille maksuamet võitjaks tunnistas, ulatus 139 300 euroni.

Teiseks jäänud pakkuja Trinidad Consultingu hinnangul oli 50 000 eurot igati piisav eelarve. 

Täispikka artiklit saate lugeda Äripäeva uudisteportaalist.

Autor: Alyona Stadnik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755