Autor: Aali Lilleorg • 8. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õpetajatele arvutite ostmise riigihanke eeldatav maksumus on 7 miljonit eurot

Foto: Pixabay
Käesoleva aasta sügisel avaneb põhikoolide digitaristu toetusmeede, mille raames toetab riik põhikooli õpetajatele digiseadmete soetamist soodustingimustel. Meetme eesmärk on toetada õpilaste ja õpetajate digipädevuste arendamist ja digikultuuri integreerimist õppeprotsessi. Laua-, süle- ja tahvelarvutite soetamiseks on HITSA väljakuulutanud riigihanke, mille eeldatav maksumus on 7 miljonit eurot.

Haridus- ja Teadusministeeriumi e-teenuste osakonna asejuhataja Kristel Rillo sõnul on rõõmustav, et koolid  pööravad õpilaste digipädevuste arendamisele aina rohkem tähelepanu. „Digitaalse õppevara kasutamise lihtsustamiseks avasime e-Koolikoti, pakume õpetajatele koolitusi, toetame koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga koolide võrguühenduse arendamist ning nüüd aitame kaasajastada ka õpetajate digitaalseid töövahendeid“, loetles Rillo viise, kuidas riik digitaalsed vahendid hariduse kasuks tööle panna aitab.

Põhikoolide digitaristu toetusmeetmest saavad toetust taotleda omavalitsused ja erakoolide omanikud. Riik finantseerib kuni 85% põhikooliõpetajate laua-, süle- või tahvelarvutite maksumusest. Taotlusvooru korraldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA). 

Toetuse taotlemise eeltingimuseks on digiplaanid, kus iga kool ja kooli omanik senise digilahenduste kasutamise õppetegevuses läbi mõtleb ning eesmärgid seab, kuhu jõuda soovitakse.

Taotlusi saab esitada alates septembrist. Eelnevalt avaldab HITSA oma kodulehel täpsemad taotlemise tingimused koos nõuetega digiplaanidele.

Seadmete ostmiseks on HITSA väljakuulutatud avatud menetlusega riigihange "Süle-, laua- ja tahvelarvutite ostmine raamlepinguga", mille eeldatav maksumus on 7 miljonit eurot. Pakkumuste esitamise tähtaeg on 5. september. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755